Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas jaunajiem slēpotājiem nedēļas nogalē godalgas un punktu rekordi

Nedēļas nogalē otrajā posmā Igaunijas lielākajās distanču slēpošanas sacensībās jauniešiem un junioriem Swedbank kauss lieliski nostartējuši Latvijas slēpotāji no Rīgas SS Arkādija.

600 m sprintā brīvajā stilā meitenēm U14 (2003.g.) grupā 25 dalībnieču konkurencē uzvaru svinēja Samanta Krampe, bet puišiem šajā vecuma grupā trešo vietu 30 slēpotāju vidū ieguva Gustavs Lukstiņš. Tikmēr sešiniekā savās vecuma grupās iekļuva rīdzinieki Pēteris Lukstiņš un Bruno Krampe, kā arī cēsniece Marta Upmale. Tikmēr Lietuvas čempionātā un FIS sacensībās Madonā pie saviem labākajiem punktiem tika 2016.gada Pasaules Jaunatnes Olimpisko spēļu dalībnieki Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka., informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Lieliski pirms Ziemassvētkiem Latvijas slēpotāji bija nostartējuši lielāko un spēcīgāko Igaunijas slēpošanās sacensību Swedbank kauss pirmajā posmā, un tāpat turpināja uzrādīt ļoti labus rezultātus arī otrajā posmā. Pēc 4.vietas iegūšanas un viens sekundes pietrūkšanas līdz trijniekam pirmajā posmā brīvajā stila sasparojusies bija Samanta Krampe, kura šoreiz priekšā nepalaida nevienu konkurenti un izcīnīja uzvaru, par 2,7 sekundēm apsteidzot un otrajā vietā atstājot pagājušā posma uzvarētāju Mirjamu Fasteri Puišiem kā parasti savu meistarību apliecināja garākais un spēcīgākais slēpotājs Kaspars Lē, kuram 3,4 sekundes piekāpās pirmo posmu izlaidušais un trešo laiku uzrādījušais Gustavs Lukstiņš. Vēlreiz sesto vietu ieguva Samantas brālis Bruno Krampe, kurš kluba biedram Gustavam piekāpās par 6 sekundēm.

Puišiem V11 grupā (2006.g.) 4.vietu no 54 slēpotājiem izcīnīja Gustava brālis Pēteris Lukstiņš no SS Arkādija (+10 s). Meitenēm S12 grupā (2005.g.) sesto vietu (+5,4 s) no 24 dalībniecēm ieguva Marta Upmale, bet madoniešiem Silvestram Švaukstam un Uvim Akmentiņam nedaudz pietrūka līdz sešiniekam attiecīgi V12 un V15 grupās, ieņemot 7.vietas.

Tikmēr 18.decembrī 1.posmā Swedbank kausā uzvaras izcīnījušie juniori Patrīcija Eiduka un Raimo Vīgants šoreiz uz ziemeļu kaimiņu zemi nebrauca, jo nedēļas nogalē startēja Lietuvas čempionātā un FIS sacensībās Madonā Smeceres sila trasē, uzrādot savus punktu rekordus. Vīriešiem 1,7km sprintā brīvajā stilā 31 dalībnieka konkurencē 17 gadus vecais madonietis Vīgants kvalifikācijā uzrādīja otro laiku, divas reizes pasaules čempionātā U23 grupā trīsdesmitniekā tikušajam baltkrievam Jurijam Astapenkam zaudējot tikai vienu sekundi un pirmo reizi nopelnot zem simts FIS punktiem (92,40 punkti). Sievietēm 1,1km distancē no 22 dalībniecēm, apsteidzot pamatīgi visas pieaugušo grupa pārstāves, ātrākā kvalifikācijā bija 16 gadus vecā Patrīcija Eiduka no Vecbebriem, nopelnot 151,58 FIS punktus. Svētdien vīriešiem 15km distancē, kurā uzvarēja olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos vairākas reizes sešiniekā iekļuvušais baltkrievs Sergejs Dolidovičs, Raimo finišēja 4.vietā, divām trijām sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam un 35 sekundēm līdz uzvarētājam, nopelnot par to 57 FIS punktus, kas ir par vairāk nekā 50 punktiem labāk nekā iepriekšējās labākais rezultāts distancē.

 

Top komentāri

:)
:
Distanču slēpotāji pacentušies nedēļas nogalē :)
()()()()
(
Malači, galvenais lai jaunieši neaizmūk un iztur līdz pieaugušam vecumam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi