Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas kalnu slēpotājiem divas uzvaras Baltijas kausa posmā slalomā

Baltijas kausa pirmā posma pirmajā sacensību dienā kalnu slēpošanā, kas norisinās Lietuvas dienvidu pilsētas Druskininku slēgtajā kalnu slēpošanas hallē un ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), uzvaras FIS Entry league (ENL) slalomā ļoti līdzvērtīgā cīņā ieguva Latvijas izlases pārstāvji un pasaules rangā simtniekā esošie mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna, kas savus tuvākos konkurentus – Juriju Daņiločkinu no Baltkrievijas un Agnesi Āboltiņu – apsteidza attiecīgi par 0,01 un 0,03 sekundēm, informē LSF preses sekretārs Ivars Bācis.

Pirmajā dienā Baltijas kausā un FIS ENL sacensībās uz starta izgāja 78 dalībnieki – 51 vīriešu un 27 sieviešu konkurencē, pārstāvot 15 valstis. Galvenie favorīti bija mūsējie Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kuri pasaules rangā atrodas attiecīgi 69. un 77.vietā. Viņi savu favorīta statusu apliecināja, kaut arī uzvara nāca ļoti līdzvērtīgā cīņā, tuvākajiem konkurentiem triju braucienu summā (tā kā trases vertikālais kritums ir 60 metri, tad FIS sacensībām vajadzēja rīkot trīs braucienus – aut.piez.) atpaliekot nieka dažas sekundes simtdaļas. Ja sieviešu konkurencē spraigu cīņu varēja prognozēt, jo pasaules rangā 114.vietā esošā baltkrieviete Marija Škanova un 251.vietā atrodošā Agnese Āboltiņa nav tālu aiz Leldes, tad vīriešiem K.Zvejnieks pār tuvākajiem konkurentiem ranga ziņā bija krietni priekšā, jo otrā reitinga īpašnieks Miks Zvejnieks no vairākiem tūkstošiem kalnu slēpotāju atrodas 382.vietā.

Pirmajos divos braucienos, veicot trasi par trešdaļu un ceturtdaļu sekundi ātrāk nekā tuvākais sāncensis, Kristaps Zvejnieks pirms pēdējā brauciena bija iekrājis diezgan pieklājīgu 0,57 sekunžu pārsvaru pār divas reizes pasaules čempionātos divdesmitniekā Alpu kombinācijā tikušo Daņiločkinu, bet vēl tikai 0,02 sekundes lēnāk abas trases bija nobraucis talantīgais beļģu juniors Ksanders Verkamens. Taču, lai arī tobrīd šķita, ka vecākais no brāļiem Zvejniekiem tiks pie kārtējās pārliecinošās uzvaras Baltijas kausa posmos, beigās pagājušās sezonas pasaules kausa posma 26.vietas ieguvējam no Mārupes izdevās iegūt 1.vietu tikai ar 0,01 sekundes pārsvaru, kaut arī Kristaps nenobrauca slikti, vienkārši pasaules čempionāta 38.vietas ieguvējs, baltkrievu nr.1 Daņiločkins bija ļoti ātrs noslēdzošajā braucienā. Labākais juniors Verkamens noslēdza trijnieku (+0,41 s). Ar katru braucienu labāku sniegumu rādīja cēsnieks Žaks Gedra, lai arī no trijnieka atpaliekot daudz, tomēr pakāpjoties no 7. uz 4.vietu (+1,36 s) un par vienu sekundes simtdaļu apsteidzot pagājušā gada 3.vietas ieguvēju un Čehijas piekto labāko slalomistu Danielu Paulu, bet sešinieku noslēdza mājinieku galvenā cerība Rokas Zaveckas (+1,82).

Tūdaļ aiz desmitnieka, ko noslēdza Beļģijas, Itālijas un Lielbritānijas pārstāvji, ierindojās ierastie konkurenti un Latvijas izlases dalībnieki rīdzinieks Elvis Opmanis un mārupietis Dāvis Zvejnieks, kura starpā šoreiz virsroku ņēma Elvis, izpelnoties trešā labākā latvieša godu šajās sacensībās.

Sievietēm savukārt sacensības sākās ar 0,01 sekundes atstarpi līderu Leldes Gasūnas un Marijas Škanovas starpā. Otrais brauciens nebija veiksmīgs 2014.gada Olimpisko spēļu 29.vietas ieguvējai slalomā no Baltkrievijas, kura atkrita uz trešo vietu (+0,60 s), samazinot izredzes uz uzvaru, bet tikmēr, no līderes L.Gasūnas atpaliekot 0,23 sekundes, cerības uz pirmo vietu joprojām saglabāja Soču Olimpisko spēļu 37.vietas ieguvēja Agnese Āboltiņa. Pēdējā braucienā Norvēģijā pēdējos trīs gadus dzīvojošā rāmaviete Āboltiņa uzrādīja ātrāko laiku, pietuvojoties Leldei līdz 0,03 sekundēm, tomēr Olimpisko spēļu 30.vietas ieguvēju neapsteidza. Līdz ar to Latvijai sanāca otrā uzvara un dubultuzvara sieviešu konkurencē. Pasaules kausa posmos vairākas reizes startējusī Škanova ieguva 3.vietu (+1,01 s), kas viņai ir labākais panākums Baltijas kausā. Visos braucienos 4.laiku uzrādīja un ceturto vietu (+1,81 s) ieguva rīdziniece Liene Bondare, atkārtojot pagājušā gada labāko rezultātu. Liene pēdējos divos braucienos laika ziņā atkrita novadošajām, bet pirmajā braucienā bija tuvu viņām, līdz ar to saglabājot izredzes iekļūt trijniekā rīt. Piektajā vietā ierindojās Ieva Meldere, bet sešinieku noslēdza pagājušā gada uzvarētāja U16 grupā Aļona Harcizova no Krievijas.

Rīt otrā diena FIS ENL slalomā, kā arī pēcpusdienā Baltijas kausa jauninājums – paralēlais slaloms. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi