Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Martins Dukurs treniņā sabojājis kaujas slieces

Ne bez sarežģījumiem jaunās sezonas priekšvakarā gatavošanās norit Latvijas skeletona komandā, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Kādā no treniņbraucieniem olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā savas labākās sacensību slieces sabojājis septiņkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs. "Trasē bija nokritis ledus, un trāpīju tieši uz betona. Slida tagad ir izmetama, un problēma tāda, ka nav man īsti rezerves varianta," laikrakstam sacīja M.Dukurs. Ar rezerves sliecēm uzrādītie laiki pagaidām netuvojas tiem, kurus izdevās sasniegt pirms kaujas slidu sabojāšanas.

Tāpat problēmas skeletonistiem sarūpēja arī aviokompānijas Lufthansa darbinieki, kuru streika dēļ aizkavējās kamanu nogādāšana Vistlerā. Tikai otrdien Latvijas skeletonisti treniņos veikuši pirmos braucienus. 

Tikmēr Martina vecākais brālis Tomass sev parocīgajā trasē brauc labi un ir apmierināts ar vasarā izgatavotajām eksperimentālajām kamanām. Pagājušajā sezonā viņš Vistlerā bija otrais aiz brāļa.

Jaunā Pasaules kausa sezona piektdien startēs pusnaktī pēc Latvijas laika, kad pirmo braucienu veiks dāmas, arī mūsu Lelde Priedulēna, kura pērn četras reizes iebrauca starp sešām labākajām.Otrais brauciens pusotru stundu vēlāk, abus tiešraidē demonstrēs LTV7 kanāls.

Naktī uz sestdien norisināsies arī sacensības bobslejā divniekiem, taču Latvijas bobslejisti posmos Ziemeļamerikā nepiedalīsies. Savukārt sestdien vakarā norisināsies sacensības skeletonā kungiem, kurās piedalīsies brāļi Dukuri, bet pēc tam norisināsies dāmu, kā arī vīru četrinieku bobsleja sacensības.

Pasaules kausa otrais posms norisināsies Leikplesidā, bet trešais posms norisināsies vien janvāra sākumā Altenbergā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Iepriekšējā sezonā Martins Dukurs kļuva par septiņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, kamēr Tomass kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Tāpat Martins Dukurs ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kā arī ar brāli dalīja Eiropas čempiona godu.

Pašlaik 32 gadus vecais Martins Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015.gadā un šogad, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais Tomass Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Tikmēr Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, savu nepilno Pasaules kausa sezonu noslēdza 13.vietā. Sezonas pēdējā posmā viņai pietrūka vienas sekundes simtdaļas līdz pirmajam goda pjedestālam karjerā.

Kā zināms, Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet tikai nesen viņš atsācis treniņus. Tikmēr Uģa Žaļima un Oskara Ķibermaņa stūrētās ekipāžas līdz Pasaules kausa posmiem Eiropā piedalās Eiropas kausa sacensībās.

Pērnajā sezonā Pasaules kausā bobslejā no Latvijas pilotiem labāko rezultātu sasniedza Žaļims, kurš kopvērtējumā divniekiem bija trešajā vietā, kamēr piektais bija Melbārdis, bet 14.pozīcijā ierindojās Ķibermanis. Tikmēr četriniekos Ķibermanis bija desmitais, bet 12. un 13.vietā attiecīgi ierindojās Melbārdis un Žaļims. Savukārt pasaules meistarsacīkstēs par čempioniem kļuva Melbārža četrinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi