Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Muižnieks un Eiduka kļūst par Latvijas čempioniem slēpošanas sprintā

Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Latvijas čempionāta otrajā posmā un FIS sacensībās distanču slēpošanā Vietalvā, 1,5km sprintā brīvajā stilā vīriešiem spraigā un ļoti līdzīgā finiša spurtā abu favorītu starpā, apsteidzot Ziemeļeiropas jauniešu čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Raimo Vīgantu no Madonas, uzvaru svinēja Eiropas vicečempions Ziemas triatlonā Oskars Muižnieks. Sievietēm pirmo reizi sprintā elitē uzvarēja Patrīcija Eiduka, kas beigās apsteidza pirmo daļu līderpozīcijās nobraukušo pagājušā gada čempioni Ingu Paškovsku.

Tā kā vadošais slēpotājs Indulis Bikše šajā nedēļas nogalē piedalījās Igaunijas čempionātā, tad Latvijas čempionātā favorītu pulkā bija palikuši tikai divi – Raimo Vīgants un Oskars Muižnieks, kuri tad arī bija ātrākie kvalifikācijā, kurā startēja 37 dalībnieki no trim valstīm – Latvijas, Baltkrievijas un Lietuvas. 18 gadus vecais Raimo uzrādīja labāko laiku (2:42,92) un par pussekundi apsteidza Oskaru. Kā jau to varēja sagaidīt, arī finālā viņi līdzīgi cīnījās par uzvaru, pirmās vietas ieguvēju noskaidrojot finiša taisnē. Cīņa bija tik līdzvērtīga, ka abi finiša līniju šķērsoja faktiski vienlaicīgi. Tāpēc pirmās vietas ieguvēju nācās noskaidrot ar fotofiniša palīdzību, kas parādīja par četrām sekundes simtdaļām priekšā ir bijis Sportlife komandas pārstāvis no Alūksnes. Līdz ar to Muižnieks pirmo reizi uzvarēja Latvijas čempionātā sprintā elitē, bet pagājušā gada čempionam Vīgantam šoreiz sanāca samierināties ar otro vietu, esot labākajam junioram un U18 grupas pārstāvim.

Trijnieku noslēdza pasaules junioru čempionāta 48.vietas ieguvējs Siarhejs Budahovskis no Baltkrievijas, kurš aiz sevis atstāja tautieti Uadzislavu Daniļenku.

Tikmēr finālā vairs nebija spēka palicis trešajam ātrākajam kvalifikācijā talsiniekam Jānim Šņoriņam, kurš finālā finišēja noslēdzošajā sestajā vietā, kamēr piekto vietu ieguva un valsts čempionātā bronzas medaļu nopelnīja pēdējos gadus pamatā tikai biatlonā startējušais mazsalacietis Roberts Slotiņš, kurš pārstāv SS Arkādija.

Sievietēm jau pēc kvalifikācijas izkristalizējās iepriekš paredzētās trīs favorītes – Patrīcija Eiduka, Inga Paškovska un Anda Muižniece. Finālā pirmajā distances daļā vadībā izvirzījās un no konkurentēm aizmukt centās Paškovska, kuru lielākajā kāpumā tomēr apdzina un uzvaru izcīnīja S18 grupas pārstāve Eiduka, izcīnot jau trešo zeltu trijos startos šajā sezonā. Tikmēr otro reizi trijniekā šajā gadā iekļuva Paškovska, bet pie trešās godalgas un bronzas medaļas tika Muižniece. Jau ierastajā ceturtajā vietā sprintā atkal finišēja otrā labākā V18 grupas pārstāve Vineta Pētersone no Cēsīm, bet fināla sešinieku noslēdza krāslaviete Natālija Kovaļova un madoniete Kitija Auziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi