Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

O.Muižniekam sudrabs Eiropas čempionātā ziemas triatlonā

Latvijas pārstāvis Oskars Muižnieks lieliski nostartējis Igaunijā notikušajā Eiropas čempionātā ziemas triatlonā (skriešana, riteņbraukšana, slēpošana), tiekot labāko trijniekā un izcīnot sudraba medaļu, kas ir pirmā Latvijai šajā sporta veidā.

Rīgā dzīvojošais alūksnietis piekāpās tikai ziemas triatlonā dominējošajam krievam Pāvelam Andrejevam, kurš trīs disciplīnu kopsummā latvieti apsteidza par 39 sekundēm un kuram tas bija jau desmitais kontinenta čempiona tituls. Tikmēr Junioru konkurencē Savēlijam Suharževskim 8.vieta, informē Latvijas Triatlona federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Nedēļas nogalē pazīstamajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē otro gadu pēc kārtas tika aizvadīts Eiropa čempionāts un vienlaikus arī Latvijas čempionāts ziemas triatlonā, kas ietver klasiskās divas disciplīnas – skriešanu un riteņbraukšanu, bet vasaras triatlona trešās disciplīnas peldēšanas vietā ir ziemai atbilstošā slēpošana Elites grupā vīriešiem, kur uz starta izgāja 19 dalībnieki no astoņām valstīm, vispirms bija jāskrien 6 km, tad 14 km jānobrauc uz riteņa un beigās 8,1 km jānoslēpo.

Pirmajā disciplīnā Oskars Muižnieks kopā ar pagājušā gada pasaules čempionu U23 grupā Romānu Vasinu no Krievijas un 2016.gada pasaules čempionāta 5.vietas ieguvēju Eivindu Bjerksetu no Norvēģijas atskrēja 5.-7.vietā, no līderu grupiņas ar galveno favorītu Pāvelu Andrejevu tajā atpaliekot 20 sekundes. Kā viens no labākajiem Latvijas MTB braucējiem Oskars kopā ar norvēģi drīz vien noķēra līderu kvartetu, bet riteņbraukšanas beigās no vadošās sešu cilvēku grupas bija palikuši četri – Muižnieks ar diviem krieviem un norvēģi, kuri tad vienkopus devās tranzīta zonā pirms pēdējās disciplīnas.

Taču slēpošanu viņi neuzsāka kopā, jo, izmantojot lielo pieredzi, pareizi savu riteņbraukšanas inventāru novietoja un kā līderi slēpošanā devās Andrejevs un 2014.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Dmitrijs Bregeda. Oskars tranzītzonā pazaudēja aptuveni 20-25 sekundēm un slēpošanu uzsāka trešajā vietā. Pēc aptuveni 5km Latvijas pārstāvim izdevās noķer Bregedu. Tikmēr līderis Andrejevs nebija īsti sasniedzams, jo bija palielinājis pārsvaru līdz pusminūtei.

Pēdējā aplī O.Muižnieks, cīnoties ar krampjiem kājās, tomēr spēja par 19 sekundēm apsteigt Bregedu un finišēt otrais 39 sekundes aiz Andrejeva, atnesot Latvijai pirmo medaļu kādā no Ziemas triatlona čempionātiem.

Junioros pirmajās divās disciplīnās skriešanā un riteņbraukšanā labu sniegumu demonstrēja Savēlijs Suharževskis, kurš turējās līderu grupiņā, kas sastāvēja vēl no pieciem citiem sportistiem, kuri pārstāvēja Krieviju, Itāliju un Igauniju. Līdzīgi kā Oskaram arī Savēlijam maiņā no riteņbraukšanas uz slēpošanu sanāca uzkavēties vairāk nekā citiem konkurentiem. Slēpošanā, kurai šosezon sanācis veltīt mazāk laika, viņš uzrādīja 11.laiku, kas vasarā Eiropas kausa posmā Rīgā 6.vietu ieguvušo valmierieti atmeta uz 8.vietu kopvērtējumā, uzvarētajam Aleksandram Vasiļjevam zaudējot divas ar pusi minūtes. Desmitnieku 14 dalībnieku vidū noslēdza Mārcis Pīnups, kurš bija par 2:21 lēnāks nekā Savēlijs.

Vecuma grupās un stafetēs latvieši izcīnīja vairākas godalgotas vietas. Pie uzvarām tika Mārtiņš Lukstiņš (40-44 g. grupā), Ingrīda Šmite (45-49 g. grupā), Alvis Krilovskis (45-49 g. grupā), Ineta Aulika (55-59 g. grupā), Andris Dainis (65-69 g.). Tikmēr otro vietu ieguva Edgars Kokorēvičs, bet trešo Oskars Cimmermanis (abi 30-34 g.), trešo vietu Andris Laganovskis un Monika Lemese.  Tikmēr stafetēs, kur uzvaru svinēja igauņi, kuriem skriešanā startēja valsts rekordists vidējās distancēs Andi Nots, bet slēpošanā Turīnas un Vankūveras Olimpisko spēļu dalībnieks biatlonā Prīts Viks, labākā no mūsējiem bija otro vietu ieguvusī komanda ar Uldi Briedi skriešanā, Kristapu Kanceru riteņbraukšanā un pasaules čempionu motosportā un labus rezultātus Latvijas čempionātā slēpošanā uzrādošo Kasparu Stupeli pēdējā posmā, kurā viņš uzrādīja ātrāko laiku no visiem slēpošanā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi