Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PČ kalnu slēpošanā: Gasūna milzu slalomā iekļūst TOP 40

Latvijas labākā dāmu kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ceturtdien ierindojās 39.vietā Sanktmoricā notiekošā pasaules čempionāta milzu slaloma sacensībās, kamēr otro titulu trīs dienu laikā izcīnīja francūziete Tesa Vorlija.

Gasūna pēc pirmā brauciena bija 45.vietā, bet otrajā apsteidza vien sešas konkurentes, kuras šajā trasē izstājās vai nestartēja, kas summā ļāva pakāpties uz 39.pozīciju. Otrajā trasē latvietei bija 41. ātrākais rezultāts.

Gasūnas labākais rezultāts pasaules čempionātos ir 36.vieta, ko viņa 2011.gadā izcīnīja slalomā.

Gasūna summā no uzvarētājas atpalika par 9,03 sekundēm.

Par čempioni kļuva Vorlija, kura šajā disciplīnā ir līdere arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Viņa jau pēc pirmā brauciena atradās drošā līderpozīcijā un summā par 0,34 sekundēm apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Mikaelu Šifrinu no ASV.

Savukārt trešo pozīciju uz goda pjedestāla aizņēma itāliete Sofija Godžija, kura atpalika vēl par četrām sekundes desmitdaļām. Pēc pirmā brauciena Godžija bija otrā, bet otro trasi aizvadīja nesekmīgāk.

Vorlija otrdien ar Franciju uzvarēja pasaules čempionāta komandu sacensībās. Kopā viņa tagad ir jau četrkārtēja pasaules čempione, jo komandu ieskaitē triumfēja arī 2011.gadā, bet 2013.gadā pirmoreiz bija labākā slalomā.

Šifrina ir divkārtēja pasaules čempione slalomā, bet pie milzu slaloma medālas viņa tika pirmoreiz karjerā. Tikmēr Godžija tikai šosezon pirmoreiz kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās un tagad tikusi pie lielākā panākuma karjerā.

Iepriekšējā pasaules čempionātā šajā disciplīnā labākā bija austriete Anna Feita, bet viņa pašlaik turpina atlabšanu no traumas un nespēja tikt augstāk par 22.vietu.

Kā ziņots, Gasūna pirmdien piedalījās milzu slaloma kvalifikācijā, izcīnot otro vietu. Pasaules čempionāta finālsacensībām slalomā un milzu slalomā automātiski kvalificējas 50 labāko FIS punktu īpašnieki katrā no disciplīnām. Kvalifikāciju pārvar pirmie 25 sportisti, bet vēl 25 sportisti tiek atlasīti no valstīm, kas nav pārstāvētas pamatsacensībās.

Ceturtdien uz pirmā brauciena starta izgāja 98 slēpotājas, bet Gasūna bija vienīgā no latvietēm.

Pēc Latvijas kalnu slēpošanas izlases izlases galvenā trenera Dināra Dorša izstrādātajiem kritērijiem Latviju pasaules čempionātā var pārstāvēt vienīgi sportisti, kuri konkrētajā disciplīnā ir pasaules ranga labāko piecsimtniekā. Latviju sacensībās pārstāv Kristaps un Miks Zvejnieki, Gasūna, Agnese Āboltiņa, Liene Bondare un Žaks Gedra. Pēdējais no viņiem gan nebija izpildījis kritēriju un jaunākajā FIS rangā slalomā atrodas 569.vietā, tomēr tāpat viņam dota iespēja piedalīties meistarsacīkstēs.

Tāpat dāmām slalomā piecsimtniekā ir Evelīna Gasūna, tomēr viņa šosezon traumas dēļ nav startējusi. Tikmēr Āboltiņa vien nesen atsākusi treniņus pēc decembrī gūtas traumas.

Latvijas izlases sastāvs šajā pasaules čempionātā ir ievērojami mazāks nekā iepriekšējās reizēs. 2013. un 2015.gadā Latviju sacensībās pārstāvēja attiecīgi 14 un 11 sportisti, bet uz 2007., 2009. un 2011.gadā uz meistarsacīkstēm devās 7-8 valsts kalnu slēpotāji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi