Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Skeletonistiem Lācei un Netlauam ceturtās vietas Eiropas kausa sacensībās skeletonā

Latvijas jaunie skeletonisti Paula Kristiāna Lāce un Krists Netlaus ceturtdien guva ceturtās vietas Īglsas trasē Austrijā notikušajās Eiropas kausa sezonas otrajās sacensībās. Savukārt Ivo Šteinbergs palika 12.vietā Starpkontinentālā kausa sezonas atklāšanā.

Dāmu konkurencē abos Eiropas kausa braucienos ātrākā bija vāciete Tamāra Zēra, kura divu braucienu summā par 0,65 sekundēm apsteidza savu tautieti Maksi Justu, bet trešo vietu guva Olga Potiļicina no Krievijas.

Lāce abos braucienos uzrādīja ceturto rezultātu un šo vietu arī guva summā, uzvarētājai zaudējot 1,41 sekundi.

Vēl no Latvijas sportistēm 14.vietā ierindojās Dārta Zunte, kura atpalika par 2,72 sekundēm.

Tikmēr vīriem pirmās trīs vietas guva Vācijas sportisti - uzvaru izcīnīja Fabians Kihlers, viņam 0,02 sekundes zaudēja Dominiks Radijs, bet par 0,25 sekundēm atpalika Fēlikss Zeibels.

Savukārt Netlaus pēc pirmā brauciena bija tikai sestais, bet otrajā uzrādīja trešo rezultātu un divu braucienu summā no uzvarētāja atpalika par 0,47 sekundēm.

Vēl sacensībās 26.vietu starp 50 startējušajiem skeletonistiem guva Kristaps Zeila, otrajam braucienam nekvalificējoties.

Eiropas kauss ir trešais spēcīgākais līmenis skeletonā. Paralēli Īglsā ceturtdien notika arī otrā spēcīgākā līmeņa Starpkontinentālā kausa sezonas pirmās sacensības, kurās Latviju pārstāvēja vienīgi Šteinbergs. Viņš ceturtdien pēc pirmā brauciena bija desmitais, bet otrajā uzrādīja 17.rezultātu un summā atkāpās uz 12.pozīciju.

Uzvaru izcīnīja vācietis Kilians fon Šleinics, kurš pavasarī bija otrais pasaules junioru čempionātā, bet Šteinbergs viņam piekāpās par 1,98 sekundēm.

Vadošie skeletonisti pašlaik gatavojas Pasaules kausa sezonai, kas decembra ievadā sāksies Vistleras trasē Kanādā. Nākamgad Pasaules kausā cer debitēt arī Šteinbergs, bet jaunajiem skeletonistiem šosezon galvenās sacensības būs Siguldā gaidāmais pasaules junioru čempionāts.

Kā vēstīts, sezonas pirmās Eiropas kausa sacensības pirms nedēļas risinājās Siguldas trasē. Tajās vīriem dubultuzvaru guva Šteinbergs un Netlaus, bet dāmu vidū startēja vienīgi Zunte, izcīnot astoto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi