Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Zvejnieks otrajā braucienā zaudē 16 pozīcijas Eiropas kausa posma slaloma disciplīnā

Trešdien Somijas slēpošanas centrā Levi otrajā sacensību dienā pēc vakardienas izstāšanās veiksmīgi Eiropas kausa posma slalomā nostartējis Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, vēsta Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Kristaps 105 kalnu slēpotāju konkurencē 18.reizi karjerā iekļuva četrdesmitniekā Eiropas kausa posmos un ieguva 37.vietu, lai gan pēc pirmā brauciena atradās pat 21.pozīcijā. Divu braucienu summā mārupietis uzvarētajam Markam Digruberam no Austrijas zaudēja 3,35 sekundes.

Dalībnieku sastāvā 14 bija pasaules rangā piecdesmitniekā, bet pieci no viņiem labāko trīsdesmitniekā. Pēc ranga Kristaps bija 25., tā kā saglabāja labas izredzes pacīnīties par trīsdesmitnieku, lai nopelnītu kādu punktu Eiropas kausa kopvērtējumam.

Abiem labi iepazītajā trasē, kur jau arī šosezon paspēts nostartēt vairākās FIS sacensībās, bet Kristapam arī Pasaules kausa posmā, Eiropas kauss Somijas ziemeļu ciematā nesākās labi, jo otrdien gan Kristaps, gan Dāvis Zvejnieks izstājās pirmajā braucienā. Toties otrā sacensību diena mūsu izlases dalībniekiem izvērtās veiksmīgāka, it īpaši Kristapam, kurš ļoti labi izbrauca pirmo trasi un pēc pirmā brauciena ar uzrādīto laiku 55,48 sekundes atradās 21.vietā, tikai trīs sekundes simtdaļas aiz divdesmitnieka un 0,8 sekundes aiz desmitnieka, kurā vienreiz ir sanācis iekļūt.

Otrais brauciens neizvērtās tāds, kā gribētos. Trases pirmajā daļā Kristaps kļūdījās un zaudēja laiku, bet turpinājumā zaudēto neizdevās mazināt. Līdz ar to braucienā tika uzrādīts tikai 46.laiks (+1,88 s) un likumsakarīgi sekoja daudzu vietu kritums divu braucienu summā, beigās ieņemot 37.vietu. Astoņpadsmit gadus vecais Dāvis, kurš pasaules rangā atrodas vien 1784.vietā, pēc reitinga bija stabili visvājākais, līdz ar to no viņa debijā Eiropas kausos nekādu labo rezultātu nevarēja prasīt. Divi pirmajā braucienā tika diskvalificēti, bet 33 izstājās, līdz ar to Dāvja 71.vieta bija noslēdzošā no finišu sasniegušajiem, līderim zaudējot deviņas sekundes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi