Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zvejnieks un Gasūna pasaules rangā slalomā saglabā vietas astoņdesmitniekā

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) slalomā rangā joprojām astoņdesmitniekā turas Latvijas kalnu slēpošanas izlases līderi – mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna.

Jaunajā FIS listē Kristaps gan ir noslīdējis par trim pozīcijām uz 72.vietu, bet Lelde pakāpusies par vienu uz 75.vietu. Tikmēr vislielāko kāpumu (par 89 vietām) veicis nupat FIS sacensībās Somijā jauno punktu rekordu uzstādījušais cēsnieks Žaks Gedra, kurš tagad pietuvojies piecsimtniekam no kopumā vairāk nekā pieciem tūkstošiem slaloma rangā esošajiem kalnu slēpotājiem un atrodas 513.vietā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

No atsevišķajām disciplīnām latviešiem vislabākās sekmes ir slalomā. Kristaps Zvejnieks joprojām no mūsējiem atrodas visaugstāk pasaules rangā, taču sieviešu konkurencē vietas ziņā viņu gandrīz ir noķērusi Lelde Gasūna. 24 gadus vecais Zvejnieks, pateicoties marta sākumā Kontinentālajā kausā Japānā nopelnītajiem labajiem punktiem, saglabājis to pašu reitingu 10,42 FIS punkti, taču trīs slaloma speciālistiem, ir izdevies mūsu kalnu slēpotāju no SK Virsotne apsteigt. Līdz ar to mārupietis atkal no septītā desmita pārcēlies uz astoto un ieņem 72.vietu.

Žaks Gedra, kurš pirms pāris dienām Sallā ar jauno rekordu 30,77 FIS punkti savu reitingu ir uzlabojis līdz 33,09 FIS punktiem, ir pietuvojies piecsimtniekam, līdz kuram SK Ziemeļpols pārstāvim pietrūkst 0,35 punkti, taču viņš joprojām ir trešais no mūsējiem, jo ilgstošu laiku stabilu otro vietu Latvijas kalnu slēpotāju vidū šajā disciplīnā ieņem Miks Zvejnieks, kurš ar reitingu 28,38 FIS punkti atrodas četrsimtniekā – 389.vietā. Pagaidām kopš februāra nestartējušais un nopietni mācībām ASV pievērsušais Mārtiņš Onskulis ieņem 646.vietu (38 FIS punkti). Nākamie mūsējie atrodas krietni tālāk – Dāvis Zvejnieks 1771.vietā (73 FIS punkti) un Elvis Opmanis 1897.vietā (77 FIS punkti).

Otrajā FIS listē pēc kārtas Lelde Gasūna no International Ski team, kura labus punktus iekrāja ziemas sezonas beigās Japānā un Krievijā, ir pakāpusies par vienu pozīciju un tagad ar 13,13 FIS punktiem ieņem 75.vietu. Otrais un trešais numurs mūsu komandā sievietēm nemainās un abas – Agnese Āboltiņa un Evelīna Gasūna – atrodas trešajā simtā, Agnesei ieņemot 257.vietu (30,91 FIS punkts), bet Evelīnai, kas dēļ kājas traumas kopš marta vidus vēl nav startējusi, knapi noturoties trīssimtniekā (299.vieta, 33,72 FIS punkti). Par 12 vietām pakāpusies un reitingu par vienu punktu uzlabojusi rīdziniece Liene Bondare (370.vieta, 37,64 FIS punkti).

No mūsu kalnu slēpotāju augstvērtīgiem rezultātiem citās disciplīnās ir jāatzīmē Leldes Gasūna 155.vieta milzu slalomā (18,95 FIS punkti), kā arī Vitas Ciesnieces audzēknes Agneses Āboltiņas 232.vieta Supergigantā (44 FIS punkti). Kaut arī kopš pagājušā gada vidus Kristaps Zvejnieks milzu slalomā ir izkritis no divsimtnieka, arī 285.vieta (22,48 FIS punkti) nav slikts rādītājs.

Pasaules ranga līderi slalomā ir norvēģis Henriks Kristofersens un tagad jau atzīstamus rezultātus nobraucienā uzrādošā amerikāniete Mikaēla Šifrina, kuriem abiem ir pa 0,00 FIS punktiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi