Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

CIP direktors: Bez jaunas palīdzības Ukraina šogad var zaudēt karu

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Bils Bērnss ceturtdien brīdinājis, ka Ukraina var zaudēt karu pret Krieviju līdz šī gada beigām, ja ASV nesūtīs Ukrainai lielāku militāro palīdzību.

ASV Pārstāvju palātā sestdien paredzēts balsojums par palīdzības paketi Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā, kuras pieņemšanu mēnešiem ilgi kavējuši republikāņu likumdevēji.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ir brīdinājusi, ka Ukraina var zaudēt teritorijas krievu okupantiem, ja Kijiva nesaņems lielāku amerikāņu palīdzību. Taču Bērnss ceturtdien sacīja, ka likmes tagad ir daudz lielākas.

"Ar militāro palīdzību, kas dotu stimulu gan militāri, gan psiholoģiski, es domāju, ka ukraiņi ir pilnīgi spējīgi noturēt savas pozīcijas 2024.gadā. Bez papildu palīdzības situācija ir daudz bēdīgāka," sacīja Bērnss.

"Pastāv ļoti reāls risks, ka līdz 2024.gada beigām ukraiņi varētu zaudēt kaujas laukā vai vismaz nostādīt [Vladimiru] Putinu tādā situācijā, ka viņš varētu diktēt politiskā risinājuma nosacījumus," brīdināja CIP direktors.

Bērnss arī centās ilustrēt, cik grūti Ukrainas armijai ir sagādāt jaunu munīciju. Viņš sacīja, ka divām brigādēm - vairāk nekā 2000 karavīru vienībām - ir "attiecīgi 15 artilērijas šāviņi dienā" un "kopumā 42 mīnmetēju šāviņi".

Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir izteicis draudīgus brīdinājumus, ka viņa valsts zaudēs karu, ja nesaņems lielāku militāro palīdzību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē