Siera kūka. Cepeškrāsni nevajadzēs! 7

  • 0
  • Pievienot

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama siera kūka. Tai pat cepeškrāsns nav vajadzīga, tikai ledusskapis. Recepti man iedeva draudzene, esmu to nedaudz papildinājusi. Tā kā teju katram ir sava iecienītā siera kūkas recepte, arī šai iespējamas dažādas variācijas.

Pagatavošana

1. Krūzē ieber želatīnu, pie-vieno 1/4 glāzes auksta ūdens, atstāj uzbriest.

2. Tikmēr sadrupina sausās brokastis vai cepumus, līdz izveidojas viendabīga pulverveida masa.

3. Pievieno karsta ūdens peldē izkausētu sviestu, visu izmīca un liek tortes formā, izlīdzina un izveido tortes pamata kārtiņu. Liek ledusskapī.

4. Sajauc sieru ar iebiezināto pienu. Lai torte nebūtu šķebīgi salda, skābenumam pievieno nedaudz citrona sulas. Arī ar iebiezinātā piena daudzumu var variēt. Ja skaitāt kalorijas, treknā siera vietā varat izmantot liesāku, ar mazāku tauku saturu.

5. Krūzi ar uzbriedināto želatīnu liek bļodiņā ar karstu ūdeni un maisa, līdz tas kļūst šķidrs, bez graudiņiem. Pievieno siera masai, rūpīgi samaisa.

6. Tortes virskārtas masu lej uz pamatnes.

7. Apber ar ogām vai augļiem, piemēram, mellenēm, un liek ledusskapī vismaz uz dažām stundām. Tortes traukam vēlams uzlikt vāku vai pārklāt ar virtuves plēvi, lai kūka nepiesūcas ar citu ēdienu smaržu. Ideālā variantā ieteicams atstāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.


Raksts tapis sadarbībā ar žurnālu

Pievieno komentāru

Dienas recepte

Pākšaugu zaļā mērcīte
Pākšaugu zaļā mērcīte   

Pākšaugu zaļā mērcīte Sastāvdaļas: 400 ml ūdens, 100 g cūku pupu un 100 g zaļo zirnīšu (svaigu vai saldētu), 2...

Lai burkas pagrabā nesprāgst!
Lai burkas pagrabā nesprāgst!  6   

Ja vārāt un marinējat jau gadu gadiem, iespējams, to jau zināt, taču, ja šī ir tikai jūsu pirmā vai otrā vasara pie...

Zivs lapās
Zivs lapās   

Dodoties dabā, uzēst gribas pat vairāk nekā ikdienā mājās, jo svaigais gaiss un fiziskas aktivitātes uzlabo apetīti....

Recepte: Plūmju plātsmaize
Recepte: Plūmju plātsmaize

Brīnišķīgām brīvdienām. Galdā plūmju plātsmaize.  Sastāvdaļas: 150 g sviesta, 200 g miltu, 200 g auzu pārslu,...

Apaļi aveņu pīrāgi
Apaļi aveņu pīrāgi   

Apaļi aveņu pīrāgi:Sastāvdaļas: pildījumam - 500 g aveņu, 2 ēd. kar. cietes, 100 g cukura. Mīklai - 200 g miltu,...

Vasaras veltes
Vasaras veltes     

Kad zemenes beigušās, šķiet, nākamais lielākais vasaras gardums ir mazsālītie gurķīši - stingri un kraukšķīgi, skaisti...

Grillēts jāņusiers
Grillēts jāņusiers   

Ja pēc Līgo svētkiem paliks pāri siers un ierasti to ēst vairs negribas, izmēģini sieru grillēt! Sanāk un garšo...

Ugunskura zupas talciniekiem
Ugunskura zupas talciniekiem    9   

Pēc kārtīgas pavasara talkošanas nekas nav gardāks kā kopīgiem spēkiem pagatavota sātīga, lielā katlā vārīta, karsti...

Liesā pasha Lieldienām
Liesā pasha Lieldienām  2   

Šoreiz savādāka, vēl interesantāka pasha – mūsdienu versijā liesa un atsvaidzinoša, nevis trekna un sātīga. Izmēģini! ...

Demokrātiskie pupiņu ēdieni
Demokrātiskie pupiņu ēdieni    1   

Pupiņas - gan pākšu, gan parastās mazās, baltās - ir lielisks produkts gan tādēļ, ka lētas un demokrātiskas, gan tādēļ,...

Receptes marta saldināšanai
Receptes marta saldināšanai    3   

Lido šefpavārs Aleksandrs Puškins, sagaidot 8. martu, piedāvā trīs ļoti gardus desertus Pat ja 8. martu neplānojat...

Bumbieri ziemā
Bumbieri ziemā   

Šīs ziemas kulinārais prieks man saistās ar bumbieriem, baudītiem sniegainā dienā. Mani priekšstati par bumbieru...

Vienkāršs spinātu pīrāgs
Vienkāršs spinātu pīrāgs   

Sastāvdaļas: 6 olas, 1 sīpols, 500 grami Šveices vai Grijē siera, 300 grami saldētu vai svaigu spinātu, sāls un pipari...

Gardie Ziemassvētku cepeši
Gardie Ziemassvētku cepeši    3   

Šefpavārs Tomass Godiņš piedāvā trīs receptes, kas svētku galdu padarīs īpaši izsmalcinātu. Lai cik daudz gardu...

Vēl aktuāli

+
Lasi vēlāk
0