Siera kūka. Cepeškrāsni nevajadzēs! 7

  • 0
  • Pievienot

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama siera kūka. Tai pat cepeškrāsns nav vajadzīga, tikai ledusskapis. Recepti man iedeva draudzene, esmu to nedaudz papildinājusi. Tā kā teju katram ir sava iecienītā siera kūkas recepte, arī šai iespējamas dažādas variācijas.

Pagatavošana

1. Krūzē ieber želatīnu, pie-vieno 1/4 glāzes auksta ūdens, atstāj uzbriest.

2. Tikmēr sadrupina sausās brokastis vai cepumus, līdz izveidojas viendabīga pulverveida masa.

3. Pievieno karsta ūdens peldē izkausētu sviestu, visu izmīca un liek tortes formā, izlīdzina un izveido tortes pamata kārtiņu. Liek ledusskapī.

4. Sajauc sieru ar iebiezināto pienu. Lai torte nebūtu šķebīgi salda, skābenumam pievieno nedaudz citrona sulas. Arī ar iebiezinātā piena daudzumu var variēt. Ja skaitāt kalorijas, treknā siera vietā varat izmantot liesāku, ar mazāku tauku saturu.

5. Krūzi ar uzbriedināto želatīnu liek bļodiņā ar karstu ūdeni un maisa, līdz tas kļūst šķidrs, bez graudiņiem. Pievieno siera masai, rūpīgi samaisa.

6. Tortes virskārtas masu lej uz pamatnes.

7. Apber ar ogām vai augļiem, piemēram, mellenēm, un liek ledusskapī vismaz uz dažām stundām. Tortes traukam vēlams uzlikt vāku vai pārklāt ar virtuves plēvi, lai kūka nepiesūcas ar citu ēdienu smaržu. Ideālā variantā ieteicams atstāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.


Raksts tapis sadarbībā ar žurnālu

Pievieno komentāru

Dienas recepte

Zaļās sezonas lapu salāti
Zaļās sezonas lapu salāti  1   

Jāķer vitamīni - līdz vasarai palicis vien nedaudz! Gardumgarda recepte no zaļās krāsu gammas - lapu salāti. ...

Sārtvīns pie grila
Sārtvīns pie grila  2   

Ar pirmajiem saules stariem velkam ārā apputējušos grilus un garāžas stūrī noglabāto ogļu maisu, lai brīvdienas...

Gardas pusdienas pēc talkošanas
Gardas pusdienas pēc talkošanas    3   

Pavasaru talkošanas skaistums ir gan labajā sajūtā, ka satīrīts kāds pleķītis pasaules, gan kopīgajā maltītē pēc tam,...

Elzasas nots vīna buķetē
Elzasas nots vīna buķetē   

Francijas ziemeļos pie Vācijas robežas atrodas vīna reģions Elzasa. Tur saražo tikai 1,5% no visiem Francijas vīniem,...

FOTO: Gardo pankūku rīti
FOTO: Gardo pankūku rīti    2   

Pirmā pankūka var arī neizdoties – jo, iespējams, ne panna, ne eļļa nav pietiekami karsta, bet visas pārējās, gatavojot...

 Spageti ar ķiplokiem
Spageti ar ķiplokiem   

Dienas recepte - spageti ar ķiplokiem.Sastāvdaļas: 3-4 ķiploki, olīveļļa, 1/4 tējkar. kaltētu sarkano čili...

Vitamīnu spridzeklis ar ingveru
Vitamīnu spridzeklis ar ingveru  2   

Ingvers ir viena no vecākajām un populārākajām austrumu garšvielām, ko izmanto arī ārstniecībā. Ingvera sastāvā ir...

Čia sēklu sniegtie labumi
Čia sēklu sniegtie labumi  7   

Čia sēklas Latvijas iedzīvotāji iepazinuši samērā nesen, taču ir vērts tās iekļaut ēdienkartē. Tās ir ļoti bagātīgs...

Mandarīnu krēms
Mandarīnu krēms   

Recepte mandarīnu krēma pagatavošanai.Sastāvdaļas: 7 mandarīni, 8 olu dzeltenumi, 15 g želatīna, 3 ēdamkarotes...

Dzērveņu saldēdiens svētkiem
Dzērveņu saldēdiens svētkiem   

Dzērveņu saldēdiens svētkiem Sastāvdaļas (1 personai): 100 grami dzērveņu, 1 ola, 3 ēdamkarotes cukura, 1 paciņa...

Gardas oktobra pusdienas
Gardas oktobra pusdienas     

Ir tas patīkamais brīdis, kad dārzi novākti, dārzeņiem pilni apcirkņi un ķirbjiem skapjaugšas vai verandas - viss vēl...

Burkānu salāti ar sinepēm
Burkānu salāti ar sinepēm   

Burkānu salāti ar sinepēm Sastāvdaļas: 1/2 kg burkānu, 2 tējkarotes Dižonas sinepju, viena citrona sula, 2-3...

Aukstā aveņu zupa
Aukstā aveņu zupa

Dienas recepte - aukstā aveņu zupa.Nepieciešamās sastāvdaļas: 600 g aveņu;250 ml ūdens; 60 ml baltvīna; 250 ml...

Našķi septembra vakariem
Našķi septembra vakariem    1   

Kad laukā arvien agrāk sāk satumst, mājās arvien biežāk prasās pēc kārdinošām, karstajās vasaras dienās piemirstām...

Rudenīgas maltītes
Rudenīgas maltītes     

Vasaru tik strauji nomainījušais rudens liek pāriet arī uz rudenīgiem ēdieniem. Vairs nekārojas ne atspirdzinošās...

Sulīga persiku salsa
Sulīga persiku salsa  8   

Sastāvdaļas: 4 gatavi persiki, 1 vidējs sīpols, 2-3 halapenjo pipari, citrona sula, sauja svaigu piparmētru, 3 cm...

Vēl aktuāli

+
Lasi vēlāk
0