Siera kūka. Cepeškrāsni nevajadzēs! 7

  • 0
  • Pievienot

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama siera kūka. Tai pat cepeškrāsns nav vajadzīga, tikai ledusskapis. Recepti man iedeva draudzene, esmu to nedaudz papildinājusi. Tā kā teju katram ir sava iecienītā siera kūkas recepte, arī šai iespējamas dažādas variācijas.

Pagatavošana

1. Krūzē ieber želatīnu, pie-vieno 1/4 glāzes auksta ūdens, atstāj uzbriest.

2. Tikmēr sadrupina sausās brokastis vai cepumus, līdz izveidojas viendabīga pulverveida masa.

3. Pievieno karsta ūdens peldē izkausētu sviestu, visu izmīca un liek tortes formā, izlīdzina un izveido tortes pamata kārtiņu. Liek ledusskapī.

4. Sajauc sieru ar iebiezināto pienu. Lai torte nebūtu šķebīgi salda, skābenumam pievieno nedaudz citrona sulas. Arī ar iebiezinātā piena daudzumu var variēt. Ja skaitāt kalorijas, treknā siera vietā varat izmantot liesāku, ar mazāku tauku saturu.

5. Krūzi ar uzbriedināto želatīnu liek bļodiņā ar karstu ūdeni un maisa, līdz tas kļūst šķidrs, bez graudiņiem. Pievieno siera masai, rūpīgi samaisa.

6. Tortes virskārtas masu lej uz pamatnes.

7. Apber ar ogām vai augļiem, piemēram, mellenēm, un liek ledusskapī vismaz uz dažām stundām. Tortes traukam vēlams uzlikt vāku vai pārklāt ar virtuves plēvi, lai kūka nepiesūcas ar citu ēdienu smaržu. Ideālā variantā ieteicams atstāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.


Raksts tapis sadarbībā ar žurnālu

Pievieno komentāru

Dienas recepte

Dzērveņu saldēdiens svētkiem
Dzērveņu saldēdiens svētkiem   

Dzērveņu saldēdiens svētkiem Sastāvdaļas (1 personai): 100 grami dzērveņu, 1 ola, 3 ēdamkarotes cukura, 1 paciņa...

Gardas oktobra pusdienas
Gardas oktobra pusdienas     

Ir tas patīkamais brīdis, kad dārzi novākti, dārzeņiem pilni apcirkņi un ķirbjiem skapjaugšas vai verandas - viss vēl...

Burkānu salāti ar sinepēm
Burkānu salāti ar sinepēm   

Burkānu salāti ar sinepēm Sastāvdaļas: 1/2 kg burkānu, 2 tējkarotes Dižonas sinepju, viena citrona sula, 2-3...

Aukstā aveņu zupa
Aukstā aveņu zupa

Dienas recepte - aukstā aveņu zupa.Nepieciešamās sastāvdaļas: 600 g aveņu;250 ml ūdens; 60 ml baltvīna; 250 ml...

Našķi septembra vakariem
Našķi septembra vakariem    1   

Kad laukā arvien agrāk sāk satumst, mājās arvien biežāk prasās pēc kārdinošām, karstajās vasaras dienās piemirstām...

Rudenīgas maltītes
Rudenīgas maltītes     

Vasaru tik strauji nomainījušais rudens liek pāriet arī uz rudenīgiem ēdieniem. Vairs nekārojas ne atspirdzinošās...

Sulīga persiku salsa
Sulīga persiku salsa  8   

Sastāvdaļas: 4 gatavi persiki, 1 vidējs sīpols, 2-3 halapenjo pipari, citrona sula, sauja svaigu piparmētru, 3 cm...

Gards ķiršu cepums
Gards ķiršu cepums   

Sastāvdaļas: 5 olas, pusglāze cukura, 50 g miltu, 50 g rīvmaizes, pustējkarote sodas, 1/2 kg ķiršu, glāze valriekstu. ...

Provansas vīnu atklāšana
Provansas vīnu atklāšana    2   

Katru gadu es obligāti dodos kādā vīna ceļojumā. Savā vīnziņa karjeras laikā ir apmeklēts vismaz pārdesmit vīna...

Vasarīgs rukolas pesto
Vasarīgs rukolas pesto   

Sastāvdaļas: 500 ml rukolas lapiņu, 240 ml auksti spiestas olīveļļas, 120 ml pekorīno siera, 120 ml parmezāna siera, 80...

Avokado krēma deserts
Avokado krēma deserts  3

Sastāvdaļas: viens paliels avokado, 120 ml piena, 60 ml cukura, pustējkarote vaniļas ekstrakta. ...

Forele ar ķiploku sviestu
Forele ar ķiploku sviestu

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes Porcija: 2 cilvēkiem Nepieciešams: • Forele – 2 gab.  • Sviests – 3...

Pasta ar murķeļiem
Pasta ar murķeļiem    6   

Pavāra Valtera Zirdziņa restorāna ēdienkartē jau otro nedēļu manāmi ēdieni no pavasara sēnēm - slavenajiem murķeļiem...

Pavasara salāti
Pavasara salāti

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes Porcija: 2 cilvēkiem Nepieciešams: • Svaigie salāti – 4 saujas • Zirņu...

Vēl aktuāli

+
Lasi vēlāk
0