Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +16 °C
Pērkona negaiss
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Māksla

Šogad jau desmito reizi norisināsies festivāls Liepājas Mākslas forums

Mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums šogad no 27. līdz 29. septembrim atzīmēs desmitgadi ar tēmu Pēctecība. Apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot īpašu pieredzes ceļu septiņos mūzikas, mākslas un laikmetīgās dejas notikumos, kas iedrošinās apzināties gan pašiem sevi, gan apkārtējo un pārlaicīgo pasauli.

Tokijā atklāta vērienīga Baltijas valstu fotogrāfijas izstāde

Šonedēļ, 27. maijā, prestižajā Spiral mākslas centrā Tokijā tika atklāta Baltijas fotogrāfijas izstāde Human Baltic. Izstāde piedāvā humānistiskās fotogrāfijas kolekciju no trīs Baltijas valstu dārgumu krātuves no 1960. līdz 1990. gadiem, ieskaitot Latvijas fotogrāfu Andreja Granta, Aivara Liepiņa, Gvido Kajona, Gunāra Bindes, Zentas Dzividzinskas un Māras Brašmanes darbus.

Survival Kit 15 šogad norisināsies Rīgas vecpilsētā un Pārdaugavā

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) izziņo ikgadējā starptautiskā festivāla Survival Kit norises vietas un dalībniekus. Pulcējot vairāk nekā 30 māksliniekus, Survival Kit 15 noritēs no 6. septembra līdz 6. oktobrim, festivāla 15. gadskārtā apdzīvojot Rīgas vecpilsētu un Pārdaugavu.

Sākas performances mākslas festivāls Starptelpa

No 23. maija līdz 2. jūnijam norisinās starptautiskais performanču festivāls Starptelpa, kas šogad notiek Rīgas cirkā, Zuzeum, galerijā ISSP un citos Rīgas kultūrpunktos. Festivāls piedāvā vairāk nekā 30 mākslinieciski augstvērtīgas performances, kā arī bagātīgu publisko un zinātnisko programmu: pētnieciskos simpozijus, meistarklases un darbnīcas

Gorā skatāma tekstilmākslas izstāde no Zviedrijas Re Rag Rug

Gors mākslas galerijā no 21. maija līdz 16. jūnijam skatāma mākslinieču Katarinas Brieditis un Katarinas Evans ekoloģijas un sociālās dimensijas dizaina izstāde Re Rag Rug. Izstādē ir apskatāmi divpadsmit unikāli paklāji, kas tapuši dažādās bezsteļļu tehnikās.