Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Kā izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei?

Plānojot ģimenes ceļojumu, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanu, lai ikviens ģimenes loceklis būtu pasargāts no negaidītiem notikumiem ceļojuma laikā. Ģimenēm, sevišķi tādām, kurās ir mazi bērni, tādi neparedzēti apstākļi kā saslimšana celojuma laikā vai pārcelti lidojumi var izrādīties īpaši izaicinoši. Ceļojuma apdrošināšana spēs nodrošināt finansiālo aizsardzību šādās situācijās.

 

Šajā rakstā izpētīsim svarīgākos kritērijus, kas jāņem vērā, izvēloties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei. Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kā atrast tieši savas ģimenes vajadzībām un budžetam atbilstošu polisi, lai kopīgās brīvdienas būtu drošas un patīkamas.

Ģimenes ceļojuma apdrošināšana

Ģimenes ceļojumu apdrošināšana ir ceļojumu apdrošināšanas polise, kas paredzēta vairākiem ģimenes locekļiem. Būtībā tā ir parasta ceļojuma apdrošināšana, taču vienlaicīgi tiek apdrošinātas vairākas personas. Šāda apdrošināšana nodrošina finansiālu aizsardzību, piedāvājot segumu dažādiem riskiem, kas var rasties pirms ceļojuma vai tā laikā. Apdrošināti tiek dažādi medicīniskie izdevumi, ceļojuma atcelšana, bagāžas nozaudēšana un citi riski.

Dažkārt apdrošināt ģimeni vienas polises ietvaros ir izdevīgāk, nekā iegādāties individuālu polisi katram ģimenes loceklim. Sevišķi aktuāli tas ir ģimenēm ar bērniem.

Kas jāņem vērā, izvēloties ceļojuma apdrošināšanu?

Pirms ceļojuma apdrošināšanas iegādes ir svarīgi ņemt vērā vairākus būtiskus faktorus, kas var ietekmēt ne tikai polises izmaksas, bet arī kopējo segumu. Apskatīsim vairākus faktorus, kam pirms polises iegādes pievērst uzmanību.

Ceļošanas veids

Pirmais faktors, par ko ir vērts padomāt, ir ceļošanas veids. Vai ceļojumā dosieties ar kuģi, lidmašīnu vai auto? Atkarībā no ceļošanas veida būs nepieciešams dažāds segums. Piemēram, ceļošana ar auto uz ārvalstīm paredz vajadzību apdrošināt dažādus riskus, kas saistīti ar auto. Tomēr svarīgi paturēt prātā, ka ceļu satiksmes negadījuma sekas (kas parasti ir dažādi bojājumi īrētam transportlīdzeklim), neviena apdrošināšanas polise nesegs. Šajā gadījumā ir vērts izskatīt apdrošināšanu, ko piedāvā automašīnas izīrētājs. Savukārt, ja lidosiet ar lidmašīnu, svarīgi izvēlēties polisi, kas kompensē atceltu vai pārceltu lidojumu.

Apsverot apdrošināšanas iegādi, ņemiet vērā arī ceļojuma mērķi un iecerētās aktivitātes, piemēram, vai ceļojumā plānota aktīvā atpūta, kas var radīt papildus riskus. Iegādājoties polisi, vienmēr norādiet patiesu informāciju.

Polises cena

Vēl viens būtisks faktors, kam pievērst uzmanību, ir polises cena. Izvērtējiet dažādu apdrošinātāju piedāvājumus un cenu. Meklējiet labāko polises cenas un seguma kombināciju. Tas ir būtiski, jo polises cena ietekmēs kopējo ceļojuma budžetu, kuru var sastādīt transporta un izmitināšanas izmaksas, kā arī nodevas par auto ceļu izmatošanu Eiropā, ja ceļojat ar auto.

Polises segums

Būtiskākais faktors, kam jāpievērš uzmanība, ir polises segums. Ceļojuma apdrošināšana visbiežāk sedz sekojošus riskus:

Medicīniskā palīdzība

  • Neatliekamās medicīniskās palīdzības izdevumi;
  • Diagnosticēšanas izdevumi;
  • Ārsta izrakstīto medikamentu iegādes izdevumi;
  • Medicīnisko palīgierīču iegādes izdevumi;
  • Zobārstniecības pakalpojumi;
  • Repatriācijas izdevumi;
  • Izdevumi par bērna nogādāšanu mītnes valstī, ja, pieaugušo saslimšanas dēļ, tas palicis bez uzraudzības;
  • Izdevumi par apdrošinātā tuvinieka došanos pie cietušā apdrošinātā;
  • Izdevumi, kas saistīti ar ceļojuma pagarināšanu.

Personiskās mantas

  • Ceļojumā līdzi paņemto (t.sk. ceļojuma laikā iegādāto) personisko mantu bojājumi vai nozagšana/nolaupīšana ceļojuma laikā;
  • Personu apliecinošo dokumentu un norēķinu karšu bojājumi vai nozagšana/nolaupīšana ceļojuma laikā;
  • Personiskās mantas tiek apdrošinātas neatkarīgi no izvēlētā transportlīdzekļa ar kuru dodaties ceļojumā (automašīna, autobuss, vilciens, kuģis, lidmašīna u.c.).

Ceļojuma kavēšanās vai atcelšana

  • Maršruta/grafika izmaiņas (t.sk. ceļojuma atcelšana, pārtraukšana, transportlīdzekļa nokavēšana);
  • Ceļojuma atcelšana stājas spēkā 3 līdz 5 dienas pēc līguma noslēgšanas;
  • Izlidošanas kavēšanās virs 4h;
  • Bagāžas kavēšanās virs 3 - 4h;
  • Aviobiļetes maiņa.

Tiek piedāvāti arī dažādi papildus riski, piemēram, atpūtas aktivitātes, dokumentu nozaudēšana, juridiskie pakalpojumi, u.c. Pirms iegādājieties polisi, pievērsiet uzmanību izvēlētās polises risku segumam un izvērtējiet, vai tajā iekļauts viss, kas nepieciešams ceļojumam.

Papildus segums topošajai māmiņai un nedzimušajam bērnam

Tā kā aizvien biežāk nākas saskarties ar dažādām neparedzētām situācijām, kas saistītas ar topošajām māmiņām un priekšlaicīgi dzimušiem mazuļiem, dažas apdrošināšanas kompānijas ir izveidojušas atsevišķus riskus un segumus, ko iespējams apdrošināt māmiņai. Ja līdz šim ar limitētu segumu apdrošinātas bija tikai topošās mātes, tad turpmāk dažu apdrošinātāju piedāvājuma segumā tiks iekļauts arī nedzimušais bērns, ja tas piedzimst ceļojuma laikā līdz 32. grūtniecības nedēļai. Tas nozīmē, ka paplašinātais apdrošināšanas segums ietver izdevumus par neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un glābšanas dienesta pakalpojumu mātei, kā arī neatliekamo palīdzību, sanitāro transportu un repatriācijas izdevumus bērnam. Tomēr jāņem vērā, ka katrai apdrošināšanas kompānijai ir atšķirīgi noteikumi, kas regulē topošo māmiņu apdrošināšanu atkarībā no grūtniecības nedēļām. Grūtniecēm, kas plāno doties ceļojumā, šis paplašinātais apdrošināšanas segums viennozīmīgi ir ieteicams.

Kas sastāda polises izmaksas?

Ņemot vērā, ka tiek piedāvātas polises ar dažādu cenu, loģisks šķiet jautājums — kas sastāda polises izmaksas? Polises izmaksas nosaka ceļojuma ilgums un galamērķis, izvēlētie apdrošināšanas riski, ceļojuma veids (aktīvā atpūta, mācības vai darbs), kā arī ceļotāju skaits. Apdrošināšanas polises izmaksas var atšķirties arī no tā, kāda vecuma personas tiek apdrošinātas ar konkrēto polisi.

Ņemot vērā iepriekš minēto, ceļojuma apdrošināšana ģimenei ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kam pievērst uzmanību, plānojot ceļojumu. Ceļojumu apdrošināšanas polise ļauj finansiāli apdrošināt dažādus riskus, lai neparedzētās un izaicinājumiem pilnās situācijās nebūtu jāuztraucas par liekiem tēriņiem. Visērtāk un izdevīgāk ir apdrošināt vairākas personas vienas polises ietvaros. Aicinām ikvienu atbildīgi izvērtēt riskus, ar kuriem var nākties saskarties ceļojuma laikā, un savlaicīgi sevi no tiem pasargāt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti