Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Četri nepieciešamākie instrumenti nelielam remontam

Pērkot elektroinstrumentus, ieteicams izvēlēties pazīstamu ražotāju zīmolus. Jānoskaidro, kāda instrumentiem ir garantija (saskaņā ar likumu vismaz 2 gadi) un kādas ir servisa iespējas pēc garantijas laika beigām. Pašam arī jāsaprot, cik bieži, ar cik bieziem, cietiem materiāliem tiks strādāts. Jebkuram instrumentam iespējams iegādāties papildu aksesuārus dažādu darbu specifikai. Ja instruments nepieciešams tikai nedaudzām lietošanas reizēm, iespējams, izdevīgāk to iznomāt. Akumulatora skrūvgriezis

Vissvarīgākais instruments mājās. Skrūvgriezis ļauj brīvi pārvietoties plašā darba zonā - arī ārā, darbam netraucē elektrovads. Trūkums - ik pēc noteikta laika jāuzlādē instrumenta akumulators. Speciālisti iesaka akumulatora skrūvgriezi neizmantot cietu materiālu urbšanai. Iegādājoties svarīgi izvēlēties atbilstošu instrumenta jaudu. Ieteicams novērtēt ne tikai ražotāja norādītos voltus, bet arī ņūtonmetrus, kas raksturo griezes spēku. Jānoskaidro, cik ilgā laikā var uzlādēt akumulatoru (amatieru instrumentiem parasti tas aizņem trīs līdz piecas stundas). Ja izvēlēts kāds no vecā tipa (piemēram, niķeļa un kadmija) bateriju veidiem, jāievēro akumulatora uzglabāšanas un lādēšanas nosacījumi (pirmās piecas reizes obligāta pilnīga akumulatora izlāde/uzlāde). Noteikti atmaksāsies jaunāko tehnoloģiju (litija jona) akumulatora skrūvgriežu iegāde, jo to ekspluatācijas noteikumi ir vienkāršāki.

Triecienurbjmašīna

Tām ir dažāda uzbūve, tāpēc pirms iegādes instruments jāpatur rokā, lai sajustu, kurš modelis šķiet ērtāks. Izvēloties urbjmašīnu, būtiski zināt, cik lielus caurumus un kādās virsmās plānots urbt. Jo biezākās un cietākās virsmās būs jāurbj, jo jaudīgāku un dārgāku urbjmašīnu jāizvēlas. Speciālisti iesaka mājsaimniecībā izvēlēties urbjmašīnu Ls 30-50 vērtībā. Pedantiskiem saimniekiem patiks urbjmašīnas, kas automātiski savāc 98% urbšanas laikā radušos putekļu.

Figūrzāģis

Ērta alternatīva parastajam zāģim. Ja to plānots izmantot tikai neregulāriem darbiem, nevajag izvēlēties dārgākos modeļus, kas aprīkoti, piemēram, ar lāzeru. Taču gandrīz visiem mūsdienīgākajiem figūrzāģiem ir pašatpūšanas funkcija, kas darba laikā aizpūš skaidas. Jāizvēlas instruments ar rezervi, lai tas netiktu darbināts ar maksimālo jaudu. Gan skrūvgriežiem, gan urbjmašīnām, gan figūrzāģiem ir regulējami apgriezieni.

Leņķa slīpmašīna

Izmantojama materiālu griešanai, slīpēšanai, koka grebšanai u.tml. darbiem. Universāls instruments. Iegādājoties svarīgi zināt, cik lielas virsmas tiks apstrādātas, lai izvēlētos instrumentu ar piemērotāko diska lielumu. Mazākā diametra disku slīpmašīnas strādā ar aptuveni 11 000 apgriezienu minūtē, lielākā - aptuveni 6000, tāpēc mazās leņķa slīpmašīnas nav piemērotas pašrocīgai pārveidošanai, pievienojot lielākus diskus.

***

Ievēro

Jebkurš instruments jālieto saskaņā ar lietošanas instrukciju. Tad tas kalpos maksimāli ilgi.

Akumulatori jāuzglabā uzlādētā veidā - pēc lietošanas tos ieteicams uzlādēt.

Jebkurš instruments ir bīstams, ja tas tiek lietots nepareizi.

Pārkarsušu, pārslogotu elektroinstrumentu neiesaka nolikt malā, lai atdziest (var sākties iekšējās deformācijas). Pareizākā pieeja ir dzesēt to tukšgaitā uz pilniem apgriezieniem, jo katram instrumentam ir iekšējās dzesēšanas sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko