Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Klubā Artelis Gulbe un Anteheds atklāj koncerttūri Latvijas sajūtas

Dziedātāja Jolantu Gulbe-Paškeviča un zviedru mūziķis Hans Anteheds ar uzstāšanos ceturtdien, 18.oktobrī plkst.19.00 klubā Artelis, Rīgā atklās savu koncerttūri Latvijas sajūtas. Programmā iekļautas populāru latviešu tautas dziesmu un tādu komponistu kā Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un citu dziesmas jaunā interpretācijā.

„Mūzika cilvēkus vieno un saved kopā, neskatoties uz tautību un izcelsmi. Šī koncerttūre un sadarbība ar Denisu Paškevicu un viņa brīnišķīgo sievu Jolantu ir kā apstiprinājums tam. Mums ir izveidojusies ne tikai lieliska muzikālā saskaņa, bet arī tuva draudzība starp divām ģimenēm. Domāju, klausītāji to noteikti sajutīs,” atzina H.Anteheds.Koncertprogrammas pamatā ir zviedru mūziķa, aranžētāja un komponista Hansa Anteheda personiska latviešu mūzikas un tautas dziesmu izlase un interpretācija, kurā iekļauti dažādu žanru skaņdarbi, kurus viņš iepazinis esot Latvijā. Pateicoties kora braucienam uz Jūrmalu 2000. gadā, Hans iemīlēja Latviju un latviešu mūziku, kā arī savu topošo sievu Inesi, kura vēlāk kļuva par viņa mūzu un ceļvedi latviešu kultūrā un sajūtās.Atklājot šo jauno mūzikas un mīlestības pasauli, H.Anteheds sāka aranžēt latviešu dziesmas džeza manierē. Liktenis saveda Hansu ar mūziķiem Denisu Paškevicu, Jolantu Gulbi-Paškeviču un Ievu Kerēvicu - kopā un 2011. gada pavasarī tika izdots mūzikas albums Latvian Sentiments. Albums tika nominēts Mūzikas Gada balvai kategorijā _Labākais instrumentālais, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums 2011._Koncerttūrē Latvijas sajūtas piedalīsies dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofona virtuozs Deniss Paškevičs un _Hansa Anteheda Trio: _Hans Anteheds (klavieres, aranžijas), Edvīns Ozols (Latvija, bass) un Daniels Olsons (Zviedrija, sitamie instrumenti).Koncerttūres repertuārā iekļautas populārās Raimonda Paula Balta saule, Lūgums, Viss nāk un aiziet tālumā, Imanta Kalniņa Sitiet bungas, Dūdieviņš, tautas dziesmas _Sarkandaila roze auga, Pusrītā'i saule lēca _un citas.Koncerttūres Latvijas sajūtas ietvaros mūziķi viesosies:Rīgā, klubā Artelis, 18. oktobrī plkst. 19.00 un plkst. 21.00;Aizkraukles Kultūras centrā 19. oktobrī plkst. 19.00;Salacgrīvas Kultūras namā 20. oktobrī plkst. 18.00;Mārupes Kultūras namā 21. oktobrī plkst. 17.00;Jelgavas Kultūras namā 24. oktobrī plkst. 19.00;Ventspils Kultūras namā 25. oktobrī plkst. 19.00;Liepājas Latviešu biedrības namā 26. oktobrī plkst.19.00;Rojas Kultūras centrā 27. oktobrī plkst. 18.00;Madonas kultūras namā 28. oktobrī plkst.17.00.Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un koncertu norises vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko