Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Pirms sākas ogu un augļu saldēdienu laiks, vēl var pagūt izpriecāties ar brūnajiem saldajiem – šokolādes un kafijas desertiem. 

Šokolādes zupai var pievienot mazāk saldā krējuma, bet daļu saputot stingrās putās un ar tām izrotāt gatavo zupu šķīvī. Var rotāt arī ar svaigām piparmētrām.

Kafijas krēma garša ir atkarīga no konkrētās šķīstošās kafijas šķirnes. Ja tai raksturīga spēcīga garša, iespējams, vajadzēs mazāku daudzumu, nekā minēts receptē.

Braunija receptē ķirbis kopā ar krēmsieru veido aromātisku kārtu virs tradicionālā braunija. Novērtēs visi, kuriem garšo šokolāde.


Šokolādes un ķirbja braunijs

Sastāvdaļas:

  • ķirbja kārtai –
  • 300 g gabaliņos sagriezta ķirbja,
  • 30 g cukura,
  • maltas garšvielas (no katras pa 0,5 tējk.) – kanēlis, smaržīgie pipari, muskatrieksts, ingvers,
  • 100 g krēmsiera,
  • 1 liela ola;

braunijam –

  • 250 g tumšās šokolādes,
  • 200 g sviesta istabas temperatūrā,
  • 100 g cukura,
  • 3 lielas olas,
  • 75 g miltu,
  • 50 g kakao pulvera,
  • 1 tējk. cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls

Pagatavošana:

1 Ķirbja gabaliņus kopā ar cukuru, garšvielām un 80 ml ūdens sautē, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Sablendē vai izberž caur sietu. Atdzesē. Ķirbja masai pievieno krēmsieru un olu.

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

3. Šokolādi izkausē ūdens peldē.

4. Sviestu un cukuru saputo. Pievieno olas un turpina putot vēl pāris minūtes. Iemaisa izkausēto šokolādi.

5. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli. Visu pievieno olu un sviesta masai, kārtīgi izmaisa.

6. 20×20 cm cepamtrauku ietauko un izbārsta ar miltiem. Lej tajā mīklu. Pa virsu lej ķirbja un krēmsiera masu. Ar dakšu vai karotes kārtu mīklā ieraksta divus astotniekus, tādējādi ļaujot abām kārtām nedaudz sajaukties.

7. Cep 30 minūtes, izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Izņem no pannas un sagriež kvadrātveida gabaliņos.


Peldošās salas kafijas mērcē

Sastāvdaļas:

  • 500 ml piena,
  • 200 g saldā krējuma,
  • 1 tāfelīte piena šokolādes,
  • 2 ēdamk. šķīstošās kafijas pulvera,
  • 20 g sviesta,
  • 3 olu baltumi,
  • 1 ēdamk. cukura,
  • 1 paciņa vaniļas cukura,
  • šķipsniņa sāls,
  • ogas,
  • šokolāde,
  • citronu,
  • apelsīnu miziņa dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Katlā uzvāra krējumu, noņem no uguns, iemaisa kafiju un gabaliņos salauztu šokolādi. Maisot izkausē. Pievieno sviestu, vēlreiz uzvāra un atdzesē.

2. Olu baltumus ar sāli saputo stingrās putās, iesijā cukuru un vaniļas cukuru un vēlreiz uzputo.

3. Citā katlā uzkarsē pienu, ar karoti liek tajā saputoto olbaltumu un atstāj uz 5 minūtēm, lai ievilktos.

4. Trauciņā lej kafijas mērci, ar putu karoti no piena izņem olbaltuma salas un uzmanīgi liek mērcē. Rotā pēc izvēles.


Šokolādes zupa ar bumbieriem

Sastāvdaļas:

  • 600 ml piena,
  • 250 ml saldā krējuma,
  • 200 g piena šokolādes,
  • 150 g cukura,
  • 1 paciņa vaniļas cukura,
  • 1–2 ēdamk. medus,
  • 1 citrona miziņa un sula,
  • 4 mazi vai 2 lieli bumbieri,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • lazdu rieksti,
  • kakao pulveris dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Katlā uzvāra 400 ml ūdens kopā ar 100 gramiem cukura, medu, citrona sulu un rīvētu miziņu. Ieliek nomizotus un četrās daļās sagrieztus bumbierus un uz ļoti mazas uguns karsē 10 minūtes. Atstāj sīrupā, lai atdziest.

2. Citā katlā uzvāra pienu, 200 g saldā krējuma, atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno gabaliņos salauztu šokolādi un maisot izkausē.

3. Viegli sakuļ olu dzeltenumus un samaisa ar nelielu daudzumu šokolādes zupas, pēc tam maisot ielej pārējā zupā. Vairs neuzvāra.

4. Zupu lej šķīvjos, pievieno atdzesētus bumbieru gabaliņus, izrotā ar svaigiem bumbieru gabaliņiem, saputotu atlikušo saldo krējumu un pārkaisa ar kakao.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko