Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lelde Stumbre: Ēst baudot

Runāt par pārtiku ir viegli, bet realizēt labos nodomus dzīvē... Zinu taču, ka tas, ko apēdu, ietekmē mani visvairāk. Gan izskatu, gan veselības un gara stāvokli. Liekais svars, pēkšņi izsitumi, slikta ādas krāsa, trausli un sausi mati, piepūties vēders. Ko tik nespēj paveikt pārtika!

Pavasarī, manuprāt, ir īstais brīdis sākt pamatīgi šķirot - ko īsti apēdam. Sāk gribēties dillīšu, lociņu, visādu zaļumiņu. Mana virtuves palodze nokrauta ar sīpoliem ūdensglāzēs un kressalātu trauku. Kressalāti uzdīgst burtiski trīs četrās dienās, spēj tik ar šķērītēm tos apcirpt.

Pēc zemnieku nemieriem ziemā atteicos no lielveikalu piena un braucu pēc tā uz tirgu.

Tagad, ak prieks, atvērās neliels lauku piena produktu veikaliņš arī mūsu rajonā. Nu man ir viss vajadzīgais - piena produkti, dārzeņi, pat gaļa, un tas viss - no pašu zemniekiem. Esmu lepna, ka varu viņus kaut šādi atbalstīt.

Pārtikas produkti tomēr ir jāšķiro - videi un cilvēkam draudzīgie un pārējie. Jāizlasa, kas rakstīts sīksīkiem burtiņiem uz katra iepakojuma, jāmeklē ekomarķējumi (Latvijas ekoprodukts, Zviedrijas Ziemeļu gulbis, Vācijas Zilais eņģelis, Eiropas Savienības ekopuķe, www.ecolabel.com).

Es spītīgi turos arī pie gadalaikam atbilstošas pārtikas.

Nepērku tomātus un gurķus ziemā, tāpat kā krizantēmas pavasarī. Pirkt dilles, kas atvestas no Itālijas, - tas nu tiešām ir par traku! Tomēr, ja gribas kādu eksotiskāku produktu, vērts noskaidrot, vai tā gatavošanā nav izmantots vergu darbs un vai produktam piešķirts godīgās tirdzniecības marķējums Fair Trade.

Ēšana ir viena no cilvēka baudām. Ir vērts to padarīt baudāmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko