Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lelde Stumbre: Nost ar krāmiem!

"Ja līdz Lielajai dienai logi nav nomazgāti, meita nedabūs vīru, bet vīrs pametīs sievu, jo pa netīro logu vīrieša cilvēks savu iemīļoto nevar saskatīt." Latviešu tautas ticējums.

"Ja līdz Lielajai dienai māja nav no krāmiem tīra, bērni aizies plašajā pasaulē, atpakaļ neskatīdamies." Latviešu tautas ticējums.

Nu labi, tie ir manis izdomāti ticējumi, bet es taču arī esmu latviešu tauta, un ticējumi rodas visos laikos. Pavasaris ir klāt, Lieldienas pie durvīm, un logi tiešām jāmazgā, un māja jāatbrīvo no ziemas krāmiem. Ir tāda maza, nežēlīga grāmatiņa Kā atbrīvoties no krāmiem. Tajā paskaidrots, kā ātri un bez žēlastības tikt vaļā no mantām, kas gadiem krājušās skapjos, bēniņos vai šķūnītī.

Vispirms savācu iemīļotās mikrošķiedras lupatiņas, izmērcēju tās un ar saimniecības ziepēm izmazgāju. Nu man atkal ir lieliski instrumenti. Šoreiz izmantošu arī Latvijā ražotu tīrīšanas līdzekli Spodra, jo būs jāpacīnās ar virtuves un vannasistabas flīzēm un radiatoriem. Bet pirms tam jāatbrīvo māja!

Turos pie principa - ja iegādājos jaunu apģērbu, kādu no vecajiem izmetu. Sanāk pāris maisu ar drēbēm, ko neviens vairs nevalkā. Papīru, ko var sadedzināt, lieku atsevišķi. Saulainā dienā izpētu, kas sakrājies šķūnītī, verandā un istabu kaktos - sašķiroju, ko uz Norbu, ko var sadedzināt dārza ugunskurā. Kad krāmu operācija beigusies, var sākt mazgāt logus un māju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko