Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Melošana darba intervijās nav neparasta parādība

Darba intervijās melot nav nepieciešams, uzskata lielākā daļa cilvēku, kas piedalījušies speciālistu darba portālaCvmarket.lv nesen veiktā aptaujā. 44% respondentu uzskata, ka, sākot jaunas darba attiecības, jābūt godīgam, bet 47% iepriekšējo darbavietu atstājuši paši, tāpēc neredz iemeslu melot par darba attiecību izbeigšanas iemesliem.

Tajā pašā laikā 7% aptaujāto atzīst, ka darba intervijā ir melojuši - pamatā par iemesliem, kāpēc pametuši iepriekšējo darbavietu. Taktiku neteikt patiesību šie cilvēki izvēlējušies nepamatotas atlaišanas dēļ (tā norādījis 1% respondentu), tāpēc, ka nav vēlējušies sabojāt pirmo iespaidu par sevi (3%), kā arī tāpēc, ka uztraukušies, vai, sakot patiesību, būs iespējams iegūt jaunu darbu (3%).

Melošanu darba interviju laikā Cvmarket.lv pārstāvis Kristaps Kolosovs gan sauc par pilnīgi normālu parādību. "Kandidāts atrodas interviju telpā, kur tiek iztaujāts par līdzšinējo pieredzi, un stresa līmenis ir paaugstināts. Ir būtiski atšķirt sociāli vēlamu atbildi no melošanas. Bieži vien paši intervētāji ir vainīgi, jo provocē intervējamo, uzdodot jautājumus nekorektā formā," viņš komentē.

K. Kolosovs darba devējus mudina rosināt kandidātus apzināties, ka nav pareizu vai nepareizu atbilžu uz uzdotajiem jautājumiem, bet gan iegūtā pieredze, kāda tā ir. Vienlaikus viņš uzsver, ka vislabākais mehānisms, kā pārbaudīt kandidāta teikto, ir atsauksmju ievākšana no viņa bijušā vadītāja, kolēģiem, sadarbības partneriem. Savukārt darba meklētājiem vēlams paturēt prātā, ka, sākot jaunas darba attiecības, nepieciešams būt godīgiem, lai turpmāk nerastos nevajadzīgi pārpratumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko