Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Sagatavo balkonu šīs vasaras dārzam

Īstiem dārzniekiem pavasara darbi jau rit pilnā sparā, taču arī pārējiem, kas nepārzina īpašus dārza darbu smalkumus, nav jābaidās kļūt par dārznieku. Atliek tikai apdomāt iespējas. Visticamāk, aizvadītajās tumšajās brīvdienās mājokli esat iztīrījuši no liekiem krāmiem, skapjus izrevidējuši un putekļus no grāmatplauktiem izslaucījuši.

Tagad ir kārta pavasara tīrīšanai mājas zaļajā zonā. Pārsteidzoši, bet dārzkopību mīlošie Latvijas iedzīvotāji nav pārlieku naski balkonu apzaļumotāji. Šī, iespējams, visjaukākā mājokļa vieta biežāk tiek pārvērsta par nederīgu grabažu noliktavu. Pirmais solis ceļā uz zaļu un ziedošu balkonu ir tā atbrīvošana no krāmiem un sakopšana. Atšķirībā no guļamistabas balkons vai lodžija ir daļa no publiskās telpas - ne visiem interesē jūsu izžautās apakšbikses, trīslitru burkas un no remonta pāri palikušais rīģipša gabals.

Esiet nežēlīgi un metiet laukā visu, ko neesat lietojuši gadu. Ja jūsos mīt arī biznesmenis, mēģiniet uz balkona iekrājušās lietas pārdot un par iegūto naudu iegādāties glītu veļas režģi, kas nepārsniedz balkona margu augstumu.

Patlaban, aprīļa sākumā, uz balkona neko stādīt un sēt nevar. Taču tagad ir īstais laiks izplānot balkona apzaļumošanu un veikt priekšdarbus - iegādāties vai izgatavot kastes un podus, iesēt stādus, ja ir vēlme augu pašam izaudzēt no sēklām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 8.05.2024.

80% cilvēku uzskata, ka pats grūtākais darbā, neatkarīgi no darba veida, ir celšanās agri no rīta.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko