Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Finansētāja entuziasta palīgrīki

Tiem, kas seko līdzi visam jaunajam, noteikti ir zināms par crowdfunding jeb pūļa finansētiem projektiem

Izgudrotājiem, dizaineriem un māksliniekiem tas ir lielisks veids, kā atrast nepieciešamo finansējumu savas idejas realizēšanai. Citiem tā kļūst par iespēju ne vien pirmajiem iegūt kādu jaunu gadžetu, bet arī līdzdarboties nākotnes rīku radīšanā. Divas populārākās pūļa finansējuma piesaistes vietnes ir kickstarter.com un indiegogo. com, taču abas cieš no vienas kaites – aplikāciju trūkuma. Šo problēmu centušies risināt vairāki aplikāciju izstrādātāji, taču līdz šim neviens no radītajiem rīkiem nav spējis pilnvērtīgi pildīt visas lietotājam nepieciešamās funkcijas. 

Kickstarter *****

Pagājušajā gadā Kickstarter palīdzēja realizēt vairāk nekā 18 000 projektu, piesaistot teju 320 miljonu ASV dolāru finansējumu no 2,2 miljoniem investoru. Šie skaitļi ir ievērības cienīgi un demonstrē fantastisko pūļa finansēšanas un līdzdalības spēku, taču tie nav palīdzējuši Kickstarter attīstīt kvalitatīvu piekļuvi servisam, izmantojot mobilās ierīces. Kopš gada sākuma situācija ir nedaudz uzlabojusies, un iOS lietotājiem nu pieejama arī ērta un pārskatāma viedtālruņu aplikācija.

Aplikācija ļauj ātri pārskatīt jaunākos projektus, plūsmā atainojot arī tiem pievienotos videoaprakstus, kas šeit padarīti par projekta centrālo daļu. Pēc projekta atvēršanas atainota standarta informācija, tā iekļauj īsu aprakstu, autorus, piesaistāmo summu un līdz šim savāktos līdzekļus, kā arī atlīdzību, ko saņems katrs finansētājs. Finansēšanas sistēma diemžēl palikusi nemainīga no web servisa, un viss tiek paveikts, pametot Kickstarter vidi. Maksājumiem nepieciešamā informācija netiek saglabāta, tāpēc katru reizi būs jāievada visa pieslēgšanās informācija, tiesa, tas palīdzēs izvairīties no nejaušas projektu līdzfinansēšanas. 

Kickstarter Mobile ***

Ja nauda nav šķērslis un 50 santīmu nav svarīgs faktors, izvēloties nepieciešamās aplikācijas, Kickstarter Mobile varētu kļūt par jūsu ikdienas rīku Android ierīcē. Kickstarter Mobile ir pašdarbnieku projekts, kas nav izpelnījies publisku kickstarter. com atzinību, taču līdz šim iemantojis neskaitāmu lietotāju uzticību kā galvenais rīks konkrētu projektu uzmanīšanai un progresa izsekošanai. Kickstarter Mobile pat attāli nelīdzinās iOS izstrādātajai oficiālajai Kickstarter aplikācijai, jo tās pamatmērķis ir nevis ļaut atklāt jaunus projektus, bet gan sekot dažiem jau iepriekš izvēlētiem un sponsorētiem projektiem.

Tas uzskatāms gan par aplikācijas plusu, gan mīnusu, jo atņem vairākas vērtīgas jaunatklāšanas funkcijas, kas negatīvi ietekmē gan projektu autorus, gan finansētājus, taču ļauj koncentrēt uzmanību uz lietotāju interesējošajiem projektiem, saņemot automātiskus informācijas atjauninājumus un padziļinātu datu analīzi par piesaistītajiem finansētājiem un līdzekļiem. Diemžēl šie dati tiek iegūti un atainoti tikai laika posmā pēc aplikācijas uzstādīšanas. 

MyIndieGoGo *

Ja par savu iecienītāko pūļa finansēšanas platformu esat izraudzījies IndieGoGo, veiksme nav jūsu sabiedrotā. Lai gan šī ir teicama platforma, kas palīdzējusi rast finansējumu neskaitāmiem izciliem projektiem, tai vēl aizvien nav izdevies sagatavot lietojamu aplikāciju vai tīmekļa vietni viedtālruņiem un planšetdatoriem. Šobrīd pieejamas vairākas entuziastu izstrādātas aplikācijas, kas veltītas konkrētiem projektiem, un vairāki mēģinājumi radīt universālas aplikācijas, taču liela daļa no tām ir nelietojama.

Viens no veiksmīgākajiem projektiem ir MyIndieGoGo, kas visai primitīvā veidā apkopo informāciju par konkrētiem aplikācijas veidotāju uzmanības lokā nonākušiem projektiem. Diemžēl visa pieejamā informācija atainota kā hipersaites uz mobilajām ierīcēm pielāgotu emuāru, kurā iekļauta papildu informācija par projektu. Šādā veidā lietotājam netiek piedāvāta nedz iespēja iepazīties ar jauniem projektiem, nedz sekot jau esošajiem. Ar nožēlu jāsaka – šī aplikācija ir vismaz solis pretī lietojamam rīkam, taču tikai pirmais no vairākiem simtiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja