Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mūzikas festivālu izdzīvošanas komplekts

Iesaku laikus pārliecināties, vai festivāla organizētāji ir sarūpējuši aplikāciju 

Neatkarīgi no tā, vai uzskatāt sevi par pieredzējušu ballētāju un visu Baltijas reģiona mūzikas festivālu veterānu, ir neskaitāmi mūsdienu gadžeti, aplikācijas un servisi, kas var izrādīties noderīgi arī jums. Galu galā kuram gan patīk vairākas stundas maldīties gar simtiem vienādu telšu, lai atrastu savu, vai pamosties mediķu apskāvienos tāpēc, ka aizmirsts paralēli kam stiprākam iedzert arī ūdeni. Šoreiz apskatīsim trīs aplikācijas, kas palīdzēs nodrošināt izcilu nedēļas nogali bez starpgadījumiem. 

Positivus *****

Pašlaik aktuālākais mūzikas notikums Latvijā ir festivāls Positivus, un, kā jau katru gadu, arī šoreiz aģentūra Cube parūpējusies par noderīgu un ērti lietojamu aplikāciju, kas palīdzēs katram apmeklētājam ne vien izveidot koncertu plānu, bet arī izprast, kas, kur un kā ir iecerēts un ko, kur un kad drīkstēs vai nedrīkstēs darīt.

Ņemot vērā iespaidīgo festivāla programmu, ir pašsaprotami, ka aplikācija veidota par un ap to. Četras no sešām galvenajā izvēlnē atrodamajām iespējām ir paredzētas tam, lai apmeklētājs varētu pilnvērtīgi iepazīties ar katru mākslinieku un izveidot savu individuālo koncertu programmu, kas vēlāk ērti apskatāma izvēlnē My List. Iespējams arī vienmēr sekot līdzi festivāla aktualitātēm, izmantojot Tweets opciju, kas atver aplikācijas logā integrētu festivāla konta Twitter sienu. Savukārt noteikumu sadaļā iespējams iepazīties ar jau ierastajiem biežāk uzdotajiem jautājumiem, telšu vietas un festivāla kopējiem noteikumiem.

Neatkarīgi no izraudzītā festivāla iesaku laikus pārliecināties, vai tā organizētāji ir sarūpējuši aplikāciju, – nereti tajās iekļauti arī tādi lietderīgi rīki kā telšu vietas GPS atzīmju veikšana un integrēti lukturīši tumšajām stundām. 

FindMyFriends ***

Kurš gan nav piedzīvojis bērnības traumu – uz mirkli novērsties un, atkal pagriežoties, saprast, ka vecāki jau kaut kur aizklīduši. Tā vien šķiet, ka šī problēma nezaudē aktualitāti arī tad, kad esi sasniedzis pilngadību. FindMyFriends piedāvā laikus nodrošināties pret to, ka pūlī pazaudēsiet kādu no draugiem vai nevarēsiet atrast, kur atrodas draugu iekārtotā teltsvieta.

Atverot aplikāciju, atliek vien ievadīt dažus vienkāršus parametrus, lai citi lietotāji varētu jūs atpazīt, atlasīt savu festivāla komandu un doties ceļā. FindMyFriends darbojas fonā un automātiski veic reāllaika atzīmes kartē, lai visi jūsu grupas biedri vienmēr redzētu, kur kurš atrodas. Sarakstes sākšana ir tieši tik vienkārša, lai atliktu uzklikšķināt uz kartē redzamā drauga vārda un sāktu rakstīt.

Diemžēl, tāpat kā visām reāllaika GPS aplikācijām, arī šai raksturīga nepiedienīga ēdelība – aplikācija patērē 5% akumulatora katrā tās darbības stundā. Vienmēr arī jāpatur prātā, ka neizdosies izvairīties no novirzēm kartē atainotajos datos, taču, cik nācās novērot, klajā laukā tās sasniedz vien 20 metrus. 

BatteryDoctor ****

Ja neesi laikus parūpējies par ārējo akumulatoru vai akumulatora palielinātāja vāciņiem, tad vienīgais veids, kā paildzināt akumulatora mūžu līdz festivāla beigām, ir maksimāli ierobežot enerģijas patēriņu. Paralēli jau ierastajai praksei izslēgt Bluetooth, 3G, WiFi un NFC lasītāju iespējams ņemt talkā arī kādu papildu rīku, kas ierobežos arī dažādas fonā strādājošas aplikācijas.

BatteryDoctor teicami veic vairākus darbus – viens no tiem ir akumulatora analīze, kuras laikā tā ar nepārspējamu precizitāti var noteikt, cik ilgi akumulators vēl spēs nodrošināt tālruņa darbību. Pieejama arī lieliska funkcija, kas veic tālruņa trīs pakāpju uzlādi, – šis process patērē vairāk laika, taču uzlabo akumulatora dzīves ilgumu un darbības laiku.

Diemžēl periodiski nākas secināt, ka aplikācija izdara vairāk ļauna nekā laba, – tā aptur vajadzīgus servisus, kurus lietotājs apzināti startējis, vai ļauj darboties servisiem, kas nav tikuši izmantoti jau nedēļām. Taču jāatzīst, ka BatteryDoctor ir viena no labākajām līdz šim redzētajām akumulatora monitoringa aplikācijām tirgū, turklāt tā pieejama par baltu velti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja