Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Marss uzbrūk! Thirty Seconds to Mars uzstāsies Rīgā

Labs aktieris Džereds Leto ir kļuvis par viduvēju rokmūziķi, kura harismas spēks nomāc talantu sacerēt labas melodijas. Šonedēļ Džereds ar savu grupu Thirty Seconds to Mars uzkurinās tīņus Arēnā Rīga.Leciet! Leciet! Kopīgi sajuksim prātā! Leciet tik augstu, lai pieskartos debesīm! Kurš te vēlas sajukt prātā? Kliedziet! Jūs mani nogalināt, un tas jums patīk! Šādā veidā Džereds Leto uzmundrina fanus savas grupas Thirty Seconds to Mars koncertos, kuros ar katru gadu visā pasaulē pulcējas arvien vairāk klausītāju.

Aktieris ļauj noprast, ka šobrīd viņa prioritāšu hierarhijā mūzika ieņem augstāku vietu nekā kino. Turklāt Thirty Seconds to Mars auditorija ir tīņi un jaunieši, kuri neko nezina ne par Terensu Maliku, ne par Darenu Aronofski. Džereda Leto mūzika nav konceptuāli saistīta ar viņa lomām šo režisoru filmās – attiecīgi Trauslajā, sārtajā līnijā (1998) un Rekviēmā sapnim (2000). Iespējams, kāds gados vecāks un erudītāks Thirty Seconds to Mars šova apmeklētājs būs redzējis Cīņas klubu (1999), kurā Breda Pita varonis, smagi sitot Džereda Leto varoni, saka: «Vienmēr esmu sapņojis iznīcināt kaut ko tik brīnišķīgu.»Džeredam Leto ir spilgta faktūra un zvērīgas acis. Kino viņš devis priekšroku neparastām lomām – pieminēšanas vērts ir viņa tēlojums Žako van Dormēla fantāzijas drāmā Misters Neviens (2009). Mūzikā viņš ir izvēlējies daudz vieglāku un primitīvāku jauno klausītāju manipulēšanas veidu – aktiera grupa spēlē post grunge un skaļu alternatīvo roku, kuram var pieknibināt klāt prefiksu «emo». Džeredam uz skatuves ir pietiekami daudz enerģijas un entuziasma, turklāt mākslinieks izskatās daudz svaigāks par saviem gandrīz 40 gadiem, – viņa vidējais klausītājs ir divreiz jaunāks. Fani ar prieku uzņem sevī visas šīs sakāpinātās emocijas un instinktīvi reaģē uz mūzikas maksimālo skaļumu. Grupa Thirty Seconds to Mars ir izdevusi trīs albumus. Šī turneja, kuras laikā Losandželosas trio būs sniedzis kopumā 300 koncertu, veltīta pēdējam diskam This Is War (2009). Kolektīva panākumus daļēji var skaidrot ar to, ka mūziķi ir nodibinājuši ciešus interaktīvus kontaktus ar savu auditoriju internetā. Thirty Seconds to Mars lepojas ar saliedētu fanu kopienu, kas tiek dēvēta par _Marsa armiju un Ešelonu_. Kopiena rīko dažādas atbalsta akcijas gan sociālajos tīklos, gan elku koncertos.

Džeredam Leto savā ziņā ir izdevies apsteigt konkurentus – mūzikā mēģinājis izpausties gan Kianu Rīvss, kuram 90. gados bija grupa Dogstar, gan Brūss Viliss un Rasels Krovs. Neviens no viņiem nav guvis tik iespaidīgus panākumus. Daudzi aktieri vēlas dziedāt, un daudzi mūziķi sapņo par lomām kino. Taču nebūt ne katrs lielā ekrāna varonis, stājoties pie mikrofona, spēj novest līdz ekstāzei skatītāju pārpildītu arēnu. Gribat kļūt tam par liecinieku? Nāciet uz Thirty Seconds to Mars koncertu Rīgā.

Thirty Seconds to Mars
Arēnā Rīga 2.XI plkst. 19.30
Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 20–35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja