Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Imantas pedofils jau pavasarī aizturēts par zādzību; viņa DNS pārbaudīts četrus mēnešus

Ķuzis uzsvēra, ka vīrieša aizturēšana pēc viņa pastrādātās zādzības neradīja aizdomas, ka šo personu varētu vainot vairākos smagos dzimumnoziegumos pret četrām mazgadīgām meitenēm, par ko tika meklēts Imants pedofils. Tikai vēlāk, balstoties uz DNS paraugiem, izmeklēšana un pierādījumu meklēšana nonākusi līdz šajos dzimumnoziegumos meklētā aizturēšanai.
Augusta sākumā beidzot aizturētais Imantas pedofils, kā izrādās, nonācis policijā jau martā par sīku zādzību kādā lielveikalā, pirmdien medijiem apstiprināja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Toreiz, izmeklējot zādzību, policijā paņemts aizturētā DNS paraugs, taču tas nav uzreiz izmeklēts, jo aparatūras trūkuma dēļ veidojas pārbaudāmo DNS paraugu rinda. Ķuzis skaidroja - policija ik mēnesi saņem ap 500 DNS paraugu, taču šajā laika posmā var apstrādāt tikai 150.

Video no Valsts policijas priekšnieka sasauktās preses konferences:

Jau vēstīts, ka augusta sākumā pēc apmēram pusotru gadu ilgušiem meklējumiem policija aizturējusi Imantas pedofilu, kuru tur aizdomās par dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm. Tika noskaidrots, ka uzbrucējs ir gados jauns, un vienā no nozieguma vietām policisti atrada meklētā DNS, tomēr tas nesniedza rezultātus. Jaunais vīrietis, kā vēstīja aģentūra LETA, tolaik tika meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņa sirdsapziņas ir četri upuri. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Tieši DNS paraugi snieguši galīgo apstiprinājumu, ka aizturētais ir ilgstoši meklētais Imantas pedofils

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas