Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas kara noziegumu slavinātājam piespriež 7000 eiro sodu

Kriminālprocess pret vīrieti, kurš šā gada 3. februārī Rīgā urinējis tirdzniecības centra gaitenī un slavinājis Krievijas uzsākto karu, paātrinātā kārtībā 48 stundu laikā tika nodots Rīgas Austrumu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Šā gada 5. februārī ar prokurora priekšrakstu par sodu minētais Lietuvas pilsonis tika sodīts ar naudassodu 10 minimālo algu apmērā, tas ir 7000 eiro apmērā. Savukārt uzsāktajā administratīvajā procesā turpinās izmeklēšanas pasākumi, informē Valsts policija.

Sestdien, 3. februārī, ap pulksten 14.00 kādā tirdzniecības centrā Rīgā apsardzes darbinieki pamanīja vīrieti, kurš tirdzniecības centra gaitenī urinēja. Apsargi vīrieti administratīvā kārtībā aizturēja un uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju.

Reaģējot uz saņemto izsaukumu, notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Reaģēšanas biroja likumsargi. Tika noskaidrots, ka minētais vīrietis ir 1984. gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Iepriekš vienu reizi viņš bija nonācis policijas redzeslokā par administratīvu pārkāpumu, proti, par konfliktu aviolidojuma laikā.

Pārkāpējs kļuva agresīvs un izrādīja neapmierinātību ar policijas darbu, draudēja un izteicās slavinoši, runājot par Krievijas kara noziegumiem un Krievijas diktatoru, proti, izteica vēlmi, lai Latvijā ienāk krievu karaspēks un ieved kārtību. Ņemot vērā vīrieša izteikumus, viņš nekavējoties tika aizturēts kriminālprocesuālā kārtībā un nogādāts Valsts policijas Rīgas Austrumu pārvaldē.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 74.1 panta pirmās daļas – par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošana. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tāpat pret vīrieti uzsākts administratīvo pārkāpumu process pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 11. panta. Par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personas mieru, iestādes, komersanta vai citas institūcijas darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz simt naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — līdz tūkstoš naudas soda vienībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas