Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Jelgavā motocikla vadītājs bēg no policijas un pārkāpj likumu deviņas reizes

Šonedēļ Jelgavā kāds motocikla vadītājs nepakļāvās policistu aicinājumam apturēt transportlīdzekli un sāka bēgšanu, kuras laikā vairākkārt pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un tika pie deviņiem administratīvo pārkāpumu procesiem, aģentūru LETA informēja policijas pārstāve Rūta Strautniece.

Jelgavā 9.aprīlī īsi pirms plkst.15 policistu uzmanību piesaistīja kāds pretim braucošs motocikla "Suzuki" vadītājs, kurš brauca pa Brīvības bulvāri virzienā no Izstādes uz Lāčplēša ielu ar ātrumu 59 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 30 km/h.

Valsts policijas amatpersonas nekavējoties apgriezās braukšanai pretējā virzienā un aicināja vadītāju apturēt transportlīdzekli, bet šī prasība tika ignorēta un vīrietis sāka bēgšanu, izvairoties no policijas, kura tam sekoja.

Ceļu satiksmes likuma 52.panta piektā daļa paredz, ka par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 1200 līdz 2000 eiro lielu naudas sodu un atņem transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Neskatoties uz to, motociklists, klaji ignorējot gan policijas darbinieku aicinājumus, gan citu satiksmes dalībnieku drošību, turpināja bēgt, pārkāpjot braukšanas ātrumu arī vietā, kas apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums".

Par šo pārkāpumu sākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 55.panta 24.daļas par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 kilometriem stundā ar motociklu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums". Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu no 540 līdz 680 eiro, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem.

Pēc neilga laika bēgšanas mēģinājums tika pārtraukts un policija bēgošo vadītāju apstādināja. Valsts policijas amatpersonas konstatēja, ka šo "Suzuki" markas motociklu vadījis kāds 1985.gadā dzimis vīrietis. Veicot dokumentu pārbaudi, izrādījās, ka vadītājs motociklu vadījis bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kurām jau pirms kāda laika piemērots izmantošanas aizliegums.

Par šo pārkāpumu uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 51.panta 4.daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. Par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro.

Motocikla vadītājs rezultātā ticis pie deviņiem administratīvo pārkāpumu procesiem, kā arī mantas konfiskācijas, kas šajā gadījumā ir viņa vadītais transportlīdzeklis - "Suzuki" markas motocikls. Transportlīdzeklis izņemts un nodots Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Valsts policija aicina ievērot ceļu satiksmes noteikumus, sekot līdzi sava transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim, kā arī atsaukties policistu aicinājumiem, jo to ignorēšana var tikai palielināt pārkāpumu skaitu un apdraudēt citus ceļu satiksmes dalībniekus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas