Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Meklējot pazudušo Annu Jansoni, policija lūdz atsaukties iedzīvotājus ar videoreģistratoru ierakstiem

Turpinot meklēt pazudušo Annu Jansoni, kuras četrus mēnešus vecā meitiņa bez dzīvības pazīmēm tika atrasta mežā novietotā automašīnā, Valsts policija (VP) aicina atsaukties iedzīvotājus ar videoreģistratoru ierakstiem, kuri šā gada 1.novembrī no plkst.11 līdz 17 brauca pa autoceļu P101 Kalnciems-Kūdra.

Tiek meklēti ieraksti no videoreģistratoriem transportlīdzekļos, kas minētajā laikā pārvietojās starp Liepājas šoseju (A9), apdzīvotu vietu Kaļķis, un Ventspils šoseju (A10), apdzīvotu vietu Kūdra.

VP aģentūru LETA informē, ka Jansones meklēšanas pasākumi turpinās un viņa pagaidām nav atrasta.

Iedzīvotāji ar videoreģistratoru ierakstiem aicināti sazināties ar VP, zvanot pa tālruņa numuru 67 086 678 vai 110, vai arī rakstot e-pastā "[email protected]".

Arī vakar, 5.novembrī, turpinājās plaši Jansones meklēšanas pasākumi, kuros tika iesaistīti gan VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi ar kolēģiem no VP Zemgales reģiona pārvaldes, gan Zemessardzes 52.kaujas atbalsta bataljons, sabiedriskā organizācija "Bezvēsts.lv" un pazudušās sievietes paziņas.

Šodien turpināsies sievietes meklēšanas pasākumi, un tajos plānots piesaistīt ūdenslīdējus un dronu, lai pārmeklētu teritorijas Jelgavas novada Valgundes pagastā.

VP norāda, ka turpinās arī izmeklēšana kriminālprocesā, bet katru izmeklēšanas detaļu šobrīd publiski komentēt nav iespējams.

Jau ziņots, ka 1989.gadā dzimusī Jansone ar šogad pasaulē nākušo meitu Luīzi Evertovsku 1.novembra rītā ap plkst.9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā.

Saņemot informāciju par mātes un meitas bezvēsts prombūtni, policija nekavējoties personas izsludināja meklēšanā un sāka plašus meklēšanas pasākumus.

Tajā pašā dienā pārbaudītas adreses, kur sieviete ar bērnu varētu uzturēties, kā arī pārmeklēta apkārtne. Policisti noskaidroja, ka 1.novembra rītā sieviete ar bērnu pametusi savu dzīvesvietu ar nomas automašīnu.

2.novembrī, turpinot meklēšanas pasākumus, meža masīvā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā policijas darbinieki atrada minēto nomas automašīnu "Toyota Corolla", kuras salonā atradās miris minētais zīdainis.

"Bolt drive" aģentūrai LETA norādīja, ka visa saziņa starp VP un "Bolt Drive" notika vienā un tajā pašā datumā, 2.novembrī. Pirmo pieprasījumu no VP "Bolt Drive" pārstāvis saņēma 2.novembrī aptuveni plkst.3. Konkrētais pieprasījums bija par iespējamiem taksometru braucieniem.

Nākamo precizēto pieprasījumu no VP "Bolt Drive" pārstāvis saņēma tās pašas dienas plkst.8. Tas bija jau konkrēti par "Bolt Drive" automašīnu. Informācija un GPS datus par konkrēto automašīnu "Bolt Drive" nodevis nekavējoties.

Mirušā zīdaiņa tēvs sociālajos tīklos stāsta, ka viņa dzīvesbiedre nopietni cīnījusies ar pēcdzemdību depresiju, tajā skaitā apmeklējusi ārstus un lietojusi recepšu medikamentus. Noprotams, ka liktenīgajā dienā viņa mājas atstājusi, vīram par to nesakot. Pēc tam dzīvesbiedrs pats nesekmīgi centies noskaidrot sievietes un bērna atrašanās vietu, braukājis un meklējis.

Vīrietis pateicas policijai par to, ka tā strādā no rīta līdz vēlam vakaram un ka ieguvusi no "Bolt" precīzu nomātās automašīnas atrašanās vietu, tomēr "līdz ideālam darbam te kopumā ir tālu, savukārt citiem iesaistīties īsti neļauj," tviterī raksta mirušā zīdaiņa tēvs. Viņam esot radusies sajūta, ka policija liedz citiem nākt palīgā un iesaistīties meklēšanā, bet "paši nav nemaz tik spējīgi kā tie citi". "Man ir iespaids, ka 90% viņiem esošā info esmu uzgājis un iedevis es, bet viņi man par to noņēma datorus un telefonu, tāpēc vairs nevaru meklēt," tviterī raksta vīrietis.

No viņa vēstītā noprotams, ka mazulim nav acīmredzamu vardarbīgas nāves pazīmju, un tēvs pauž cerību, ka nāves iemeslu un laiku izdosies noskaidrot ekspertīzēs. Viņš neizslēdz iespēju, ka bērns varbūt nomiris pats, tomēr nosaucis to par mazticamu versiju.

Attiecībā uz pazudušo dzīvesbiedri viņš atzīst, ka lielas cerības nelolo. "Ja nu tomēr kaut kur vēl klaiņo/slēpjas un atrodat, sakiet, ka es viņu ne par ko nevainoju un atbalstīšu, lai vai kā būtu tālāk."

Par zīdaiņa nāvi sākts kriminālprocess, un, lai noteiktu nāves cēloni, ir nozīmētas ekspertīzes.

Sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs un melnas krāsas zābakos.

Policija atkārtoti aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri varētu būt redzējuši sievieti vai kuru rīcībā ir jebkāda noderīga informācija, kas varētu palīdzēt viņas meklēšanā. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas