Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Meklēšanā izsludina dienesta viltojumā apsūdzēto bijušo Rīgas 1.medicīnas koledžas direktori Bungu

Rīgas pilsētas tiesa apturējusi tiesvedību krimināllietā, kurā par dienesta viltojumu apsūdzēta bijusī Rīgas 1.medicīnas koledžas direktore Inese Bunga, un izsludinājusi viņu meklēšanā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Bunga tiek apsūdzēta pēc Krimināllikuma 327.panta otrās daļas. Par šādu nodarījumu viņai draud brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība un sabiedriskais darbs vai naudas sods, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos uz laiku līdz trim gadiem.

Tiesā ir vēl viena lieta pret Bungu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un citiem noziegumiem.

LETA jau ziņoja, ka 2017.gada 18.decembrī Izglītības un zinātnes ministrijā izdots rīkojums par koledžas direktores Bungas atstādināšanu. Rīkojums izdots, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieņemto lēmumu par drošības līdzekļa piemērošanu.

Kā liecina informācija Valsts prezidenta mājaslapā, 2009.gadā Bungai par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas profesionālās veselības aprūpes izglītības sistēmas attīstībā un jauno veselības aprūpes speciālistu sagatavošanā piešķirts IV šķiras Atzinības krusts.

Valsts kontrole (VK) 2018.gada pavasarī, atsaucoties uz KNAB sniegto informāciju, vēstīja, ka birojā 2017.gada nogalē ir sākts kriminālprocess par Rīgas 1.medicīnas koledžas darbinieces dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, jo darbiniece ilglaicīgi izmantojusi vairākas telpas dienesta viesnīcā Rīgā, Tomsona ielā 39, par tām īres maksu nemaksājot.

VK revīzijā aplēsts, ka laika posmā no 2004.gada 1.janvāra līdz 2018.gada 14.martam Rīgas 1.medicīnas koledžas darbiniece par telpu izmantošanu privātām vajadzībām nav veikusi īres maksājumus par kopējo summu 48 270 eiro apmērā.

2019.gada 1.jūlijā Rīgas 1.medicīnas koledža tika reorganizēta un turpmāk pastāv kā Latvijas Universitātes aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas