Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Jūrmalā sieviete sadur garāmgājēju

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā uz ielas sieviete bez acīmredzama iemesla uzbruka kādai kaugurniecei, vairākas reizes viņai iedurot ar nazi un nodarot smagus miesas bojājumus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Ceturtdien, 16.maijā, kāda 1949.gadā dzimusi sieviete brauca ar autobusu no Kauguru tirgus uz Kauguru parka apkaimi Jūrmalā. Autobusā viņai pretī sēdēja nepazīstama gados jaunāka sieviete. Telšu ielā 1949.gadā dzimusī sieviete izkāpa no autobusa un devās uz savu dzīvesvietu, arī minētā svešiniece izkāpa no autobusa un viņai sekoja.

Plkst.11.20, ejot pa Rūpniecības ielu, šī svešiniece, neko nesakot, no mugurpuses uzbruka viņai ar nazi, vairākas reizes sitot un ne mazāk kā divas reizes ar to iedurot. Kad cietusī pakrita, ļaundare mēģināja viņai iedurt arī krūtīs, notikušo apraksta policijā. Sieviete atvairīja šo dūriena mēģinājumu, pēc kā ļaundare pameta notikuma vietu, atstājot cietušo vienu.

Cietusī sieviete aizgāja līdz savai dzīvesvietai, uz kurieni izsauca mediķus, kas sievieti ar durtām brūcēm nogādāja ārstniecības iestādē.

Nozieguma vietā bija izvietotas videonovērošanas kameras, tāpēc Jūrmalas Pašvaldības policija ļoti operatīvi nodrošināja VP Jūrmalas iecirknim videoierakstu, kurā redzams noziegums.

Tāpat šīs pašas dienas rītā Jūrmalā, Kauguros, notika zādzība no dzīvokļa, proti, bija nozagts mobilais telefons. Ap plkst.15, kad VP Jūrmalas iecirkņa Reaģēšanas nodaļas darbinieki atradās policijas dienesta automašīnā, pieņemot iesniegumu no apzagtā dzīvokļa saimnieka, turpat netālu gāja kāda sieviete stiprā alkohola reibumā. Apzagtā dzīvokļa saimnieks uzreiz atpazina, ka šī piedzērusies sieviete ir viņa dzīvokļa apzadzēja.

Jūrmalas iecirkņa amatpersonas pēc redzētā video viņā atpazina personu, kas tajā pašā dienā pirms dažām stundām bija sadūrusi sievieti. Likumsargi uzreiz aizturēja iespējamo vainīgo sievieti un nogādāja viņu policijas iecirknī. Viņai konstatēts apmēram četru promiļu alkohola reibums.

Aizturētā ir dzimusi 1980.gadā un iepriekš vienu reizi bija tiesāta par zādzību. Aizdomās turētā apgalvo, ka notikušo uzbrukumu neatceroties, tāpēc savu rīcību paskaidrot nevar.

Saistībā ar uzbrukumu sievietei sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta un pēc Krimināllikuma 15.panta 4.daļas - par slepkavības mēģinājumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem. Tāpat pret sievieti sākts kriminālprocess par zādzību no dzīvokļa.

Tiesa aizdomās turētajai piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas