Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Sproģei pieder zeme un ēka Mārupē, dzīvoklis Rīgā un četri zemesgabali Rīgā kopīpašumā

Laikraksts: Jūrmalas jaunajai vadītājai vairāki īpašumi un 700 000 eiro lieli parādi

Piektdien ārkārtas domes sēdē, pēc līdzšinējā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) paziņojuma par amata pamešanu, pašvaldības deputāti par jauno priekšsēdētāju ievēlēja Ritu Sproģi (ZZS), kurai, kā izpētījis laikraksts Dienas bizness , esot arī ievērojamas parādsaistības.

Portāls Diena.lv piektdiena jau vēstīja par Trukšņa lēmumu pamest amatu. Par atkāpšanos informēja pats Truksnis, norādot, ka: "Aizvadītie mēneši man personīgi ir bijuši satraukuma un ļoti dziļu pārdzīvojumu pilni, un ietekmējuši manu veselības stāvokli. Pirms pāris mēnešiem, kolēģu lūgts, atkārtoti uzņēmos domes vadību. (..) Šobrīd turpināšu darbu kā domes deputāts, un atgūšu spēkus, lai ar pārliecību un jaunu enerģiju startētu nākamajās pašvaldību vēlēšanās kā pilsētas mēra amata kandidāts."

Ar 12 balsīm "par" Jūrmalas domes priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta Sproģe kura sola turpināt iesāktos darbus. Kā ziņo laikraksts, "Sproģe dzīvo Mārupes novadā, Biznesa augstskolā Turība 2005. gadā ieguvusi profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnēs, strādājusi Lauku atbalsta dienestā, kā arī par Jūrmalas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju, pēc Saeimas vēlēšanām ieņēma Saeimā ievēlētā Romāna Mežecka vietu un kļuva par Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieci. Viņa darbojas arī septiņās no desmit domes komitejām un divās komisijās."

Kā liecina amatpersonas deklarācija par 2015. gadu, Sproģei pieder zeme un ēka Mārupē, dzīvoklis Rīgā un četri zemesgabali Rīgā kopīpašumā, skaidras naudas uzkrājums 4,3 tūkst. eiro, parādsaistības 683 tūkst. eiro, aizdevumi 89 tūkst. eiro, bet nopelnīti 27,45 tūkst. eiro.

Savukārt ar desmit balsu atbalstu mēra vietnieka amatā ievēlētais Lediņš (ZZS) sola vairāk pievērsties Jūrmalas saimnieciskajai darbībai. Lediņš domē darbojas vairākās komitejās.Viņa īpašumā, atbilstoši 2015. gada deklarācijai, ir divi zemesgabali Engures pagastā, vienots nekustamais īpašums zeme un ēkas Engures pagastā, kā arī viens zemesgabals kopīpašumā Engures pagastā, skaidras naudas uzkrājums – septiņi tūkst. eiro, bezskaidras – 4,3 tūkst. eiro, ienākumi Jūrmalas domē 21,54 tūkst. eiro, parādsaistības 47,6 tūkst. eiro.

Savukārt pirmdienas rītā laikraksts Diena vēstīja par Trukšņa radītajām ķildām Latvijas Zaļās partijā.

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
FASCINĒJOŠI: ".... skaidras naudas uzkrājums 4,3 tūkst. eiro, parādsaistības 683 tūkst. eiro, aizdevumi 89 tūkst. eiro, bet nopelnīti 27,45 tūkst. eiro....." - - - - - - - - "Radošā" aritmētika tautas kalpu personīgajās finansēs un personīgajos budžetos. Īpaši tas, ka PARĀDOS ir gandrīz 700 tūkstoši; bet AIZDOTI - gandrīz 100 tūkstoši! Tikmēr aldziņa 27 tūkstoši un visam pa virsu - SKAIDRAS NAUDAS UZKRĀJUMS, saprotiet jel, veseli 4 tūkstoši 3 simti!!! Kā cilvēks, kuram krājkasītē ir 4 tūkstoši un algā 27 tūkstoši - KĀ var vēl uzņemties PARĀDsaistības par 700 tūkstošiem, bet pats kādam AIZDOT 100 tūkstošus, ko? Vai ta' ne VID-am, ne KNAB-am tur nerodas jautājumi? Ne?
paradnieki nedrikst ienemt augstus
p
Milzu paradi liecina tikai par iespejamo obligati korumpaciju.
jautajumi VID
j
Nevis augsts krēsls, bet cietums ilgojas pēc šādiem cilvēkiem. 1. Kā var dabūt tik lielu aizņēmumu ar tik maziem uzkrājumiem un tik mazu algu? 2. Neviens godīgs cilvēks neaizdod, ja pats ir parādā milzu summas. Vai tā nav politiķu naudas atmazgāšanas shēma caur korupciju tie "aizdevumi"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas