Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Advokāts: Patiesais Ivanovas slepkavības izpildītājs nav apsūdzētais Antonovs

Patiesais Zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības izpildītājs nav 1957.gadā dzimušais Ludvigs Antonovs, kurš apsūdzēts par šī noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanu, šodien Rīgas apgabaltiesā notikušajās tiesas debatēs apgalvoja Antonova aizstāvis advokāts Egons Rusanovs.

Viņš uzdeva virkni jautājumu, kuriem, pēc paša teiktā, lielāka nozīmība gan tiktu piešķirta zvērināto tiesā. "Vai var izslēgt saprātīgas šaubas, ka šāva cita persona, nevis Ludvigs Antonovs?" jautāja Rusanovs, uzsverot, ka "ne uz vienu no šiem jautājumiem nevarētu būt atbilde, ka ir izslēgtas saprātīgas šaubas".

"Spriedums nedrīkst tiks balstīts uz minējumiem," apšaubot izmeklēšanā savākto pierādījumu klāstu, sacīja Antonova aizstāvis. Viņš uzskata, ka lietā neesot iegūti pat tādi pierādījumi, kas liecinātu par jebkādu mantkārīgu nolūku, tādējādi advokāts noliedz šo apsūdzības kvalificējošo pazīmi.

Rusanovs tiesas debatēm bija rūpīgi gatavojies. Lai ilustrētu savu runu, viņš izmantoja arī projektoru, ar kura palīdzību tiesas zālē galvenokārt tika demonstrētas dažādas kartes, kurās advokāts pēc apsūdzētā un liecinieku stāstījumiem bija iezīmējis Antonova bēgšanas ceļus no E.Ivanovas dzīvesvietas apkārtnes naktī, kad notika slepkavība.

Rusanovs vērsa tiesas uzmanību uz Antonova liecībām, kurās apsūdzētais bija stāstījis, ka liktenīgajā naktī viņš atradies pie E.Ivanovas mājas, tomēr slepkavību neesot pastrādājis. Pēc vienošanās ar paziņām Antonovs esot noslēpies un gaidījis aiz konteinera, kas atradies netālu no E.Ivanovas mājas. Pēc kāda laika viņam klāt pienācis kalsns vīrietis maskā ar zemu balsi, atdevis Antonovam savu apģērbu un ieročus un licis bēgt mežā, ko apsūdzētais arī darījis.

Kā ziņots, Antonovs savās liecības skaidrojis, ka šādi viņš rīkojies, lai "atstrādātu" 50 000 latu lielu parādu. Tomēr ar slepkavību Antonovs, pēc paša teiktā, nekādi neesot saistīts. Apsūdzētajam vienkārši esot likts gaidīt pie E.Ivanovas mājas, kad viņš izdzirdējis šāvienus un kliedzienus. Uzreiz pēc tam pie Antonovam pienākusi klāt iepriekšminētā nezināmā persona un devusi norādījumus, ko apsūdzētais arī pildījis, lai nebūtu jāatmaksā parāds.

Tomēr saskaņā ar Antonova vairākkārt sniegtajām liecībām šis ir tikai viens no viņa piedāvātajiem pretrunīgajiem skaidrojumiem par liktenīgās nakts notikumiem.

Rusanovs tiesas debatēs vairākkārt uzsvēra, ka Antonovs slepkavības naktī neesot bijis viens pie E.Ivanovas mājas. To sacījuši arī liecinieki, kuri norādījuši, ka tonakt redzējuši kādu automašīnu tuvējā apkārtnē, kas nav bijusi Ivanovu šofera vadītā automašīna.

Tāpat aizstāvis apšaubīja sniegā atstāto pēdu nospiedumu piederību Antonovam un uzsvēra, ka uz apsūdzētā jakas atrastās šaušanas produktu daļiņas tur bijušas tādēļ, ka īstais slepkava esot licis uzvilkt Antonovam savu jaku. Arī tad, ja jaka būtu piederējusi pašam Antonovam, šīs daļiņas uz apģērba gabala varējušas nonākt, kamēr aizturētais atradies policijas automašīnā un vests uz Saulkrastu iecirkni. Šo pieņēmumu advokāts mēģināja apstiprināt arī ar vairākiem kriminālistikas kontekstā izdarītiem pētījumiem par vielu nonākšanu uz cilvēka ķermeņa daļām un apģērba.

Rusanovs savai runai tiesas debatēs veltīja vairākas stundas, bet nākamajā sēdē, kas notiks 30.novembrī plkst.10, iecerēts uzklausīt citu aizstāvju runas, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

Kā ziņots, tiesas debates ar prokurores Ievas Paeglītes 56 lapu garu runu tika aizsāktas vakar.

Uzņēmēju Igoru Ivanovu, kurš apsūdzēts par uzkūdīšanu mantkārīgos nolūkos veikt savas sievas Ellas slepkavību, kā arī par citiem noziegumiem, prokurore lūdza sodīt ar 17 gadu cietumsodu, piemērojot viņam arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Savukārt par šīs slepkavības izpildīšanu apsūdzētajam Antonovam prokuratūra par atbilstošu uzskata 18 gadu ilgu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

1969.gadā dzimušajam Vitālijam Mamedovam, kuram apsūdzība uzrādīta par slepkavības mantkārīgā nolūkā organizēšanu un atbalstīšanu, prokuratūra prasa piemērot 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, bet Asifam Handžanovam, kurš apsūdzēts par slepkavības mantkārīgos nolūkos atbalstīšanu, prokuratūra prasa piemērot 13 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem.

E.Ivanova 2008.gada janvārī tika nošauta savas mājas pagalmā Priedkalnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas