Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ierosinājumu par aģitācijas regulējumu pirmsreferenduma periodā izvērtēs īpašā darba grupā

Zatlera Reformu partijas (ZRP) ierosinājumu izstrādāt pirmsreferendumu politiskās aģitācijas tiesisko regulējumu izvērtēs īpaši veidotā koalīcijas darba grupā, pirmdien pēc Koalīcijas sadarbības padomes sēdes sacīja Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš pastāstīja, ka darba grupu izveidos koalīcijas ietvaros un tās uzdevums būs dažu nedēļu laikā sagatavot rekomendācijas koalīcijai.

ZRP nākusi klajā ar iniciatīvu, ka nav pieļaujams, ka pirmsreferendumu procesā vēlētājus iespējams ietekmēt ar neskaidras naudas izcelsmes reklāmas kampaņām un propagandu. ZRP rosinājusi pirmsreferendumu politiskās aģitācijas tiesiskā regulējuma izstrādāšanas nepieciešamību, iepriekš informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP frakcijas deputāti uzskata, ka parakstu vākšanu un referendumu kampaņu finansējumam jābūt maksimāli caurspīdīgam.

"Nav pieļaujams, ka tautas tiešās demokrātijas institūta – referenduma – nozīmīgumu aizēnotu centieni ietekmēt vēlētājus ar reklāmas kampaņām vai citu propagandu, kurai, iespējams, var izmantot neskaidras izcelsmes finanšu avotus, pār kuriem uzraudzības kārtība nav noteikta," norādījis ZRP frakcijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

ZRP deputāti ir pārliecināti, ka regulējumam būtu jāattiecas uz visām politiskajām partijām neatkarīgi no tā, vai tās ir pārstāvētas Saeimā vai nē. Turklāt šim likumam jābūt saistošam visām kampaņā iesaistītajām nevalstiskajām organizācijām un pilsoņu iniciatīvas grupām.

Tāpat ZRP uzskata, ka parakstu vākšana un referendums par otru valsts valodu primāri nav attiecināms uz valodas un etniskiem jautājumiem, bet gan ir politisks jautājums. Gan parakstu vākšana, gan referendums ir viena politiskā spēka – Saskaņas centra – bezatbildīgi centieni politizēt valsts valodas jautājumu un pretnostatīt Latvijā dzīvojošās etniskās grupas. ZRP aicina Latvijā dzīvojošos visu tautību cilvēkus neļauties politiskām manipulācijām un savstarpējai neiecietībai; tā vietā kritiski izvērtēt jebkurus politiķu aicinājumus, kas skar etniskos jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas