Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jakāns prasa izbeigt disciplinārlietu un atjaunot viņu amatā

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) atstādinātais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns prasa izbeigt pret viņu ierosināto disciplinārlietu un atjaunot viņu VID ģenerāldirektora amatā. Iesniegumu, kurā viņš aicina finanšu ministru to izdarīt, Dz.Jakāns ministram nosūtījis jau 8.

janvārī - pēc tam, kad bija iepazinies ar disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu, kurā secināts, ka sodāmi pārkāpumi viņa rīcībā nav konstatēti.Pēc Dz.Jakāna _Dienai _teiktā, līdz šim brīdim atbildi no finanšu ministra viņš nav saņēmis. Dz.Jakānas uzsvēra, ka savu viedokli nav mainījis, savukārt koalīcijā pirmdien panākto vienošanos par viņa pārcelšanu citā amatā valsts pārvaldē Dz.Jakāns sauc par absurdu.

Pēc viņa vārdiem, šādai rīcībai nav tiesiska pamatojuma. Ministram vispirms ir jāpieliek punkts pret viņu ierosinātajai disciplinārlietai, jāpieņem lēmums par atjaunošanu amatā un tikai pēc tam varot lemt par to, vai viņš var tikt pārcelts uz kādu citu amatu. Dz.Jakāns uzsvēra, ka tādu sodu kā rotācija likumi neparedz.

Dz.Jakāns atzina, ka nekādas sarunas ar E.Repši par viņa iespējamo pārcelšanu nav notikušas un viņš līdz šim nav saņēmis nekādus citus amata piedāvājumus.

Finanšu ministrs E.Repše no žurnālistiem pēc valdības sēdes otrdien izvairījās, savukārt premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzsvēra, ka koalīcijā lēmums par Dz.Jakāna rotāciju ir pieņemts un ka tas, kādā amatā viņu varētu pārcelt, ir finanšu ministra kompetencē. E.Repšem līdz pirmdienai ir laiks par to informēt koalīciju, teica valdības vadītājs.

Kā vēstīts, pirms nedēļas finanšu ministrs paziņoja, ka saistībā ar Dz.Jakāna rīcībā konstatētajiem pārkāpumiem rosinās viņu sodīt, atbrīvojot no amata, tomēr pret šādu soli iestājās Tautas partija (TP). Šopirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes ministrs atzina, ka, ņemot vērā koalīcijas vairākuma viedokli, viņš atsauks paša valdībā iesniegto lēmumprojektu par Dz.Jakāna atbrīvošanu un nedēļas laikā izlems, uz kuru citu amatu viņu varētu pārcelt. Pārcelt Dz.Jakānu citā amatā rosinājis pats Jaunais laiks, un partneri - TP un Zaļo un zemnieku savienība - to atbalstīja.

Pats E.Repše gan joprojām uzskata, ka Dz.Jakāna izdarītie pārkāpumi ir sodāmi ar atbrīvošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas