Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Koalīcijas līgums neļaus Vienotībai un VL-TB/LNNK sabloķēties un pārbalsot ZRP

Koalīcijas līgumā paredzēs principu, ka nevienu lēmumu koalīcijā un valdībā nevarēs pieņemt, pārbalsojot Zatlera Reformu partiju (ZRP) ar balsu vairākumu, paredz pirmdien vēlā vakarā parakstītā vienošanās starp Vienotību, ZRP un Nacionālo apvienību (NA).

Tas nozīmē, ka koalīcijas līgums neļaus sabloķēties Vienotībai un NA, lai pārbalsotu ZRP. Vienotībai Saeimā ir 20 vietu, NA – 14, bet ZRP – 22.

Tāpat vienošanās paredz nosodīt jebkuras ekstrēmisma izpausmes jebkuras partijas neatkarīgi no tās atrašanās koalīcijā vai opozīcijā biedru rīcībā. Ja kāda amatpersona pārkāps valstiski akceptējamas uzvedības normas, divdomīgi izturēsies pret ekstrēmām idejām vai notikumiem, tā tiks nekavējoties atbrīvota no amata.

Vienošanās regulē arī komunikāciju ar sabiedrību.

"Diskusijas publiskajā telpā saistībā ar jaunās valdības veidošanu ne vienmēr ir liecinājušas par augstu politisko kultūru, tāpēc reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidošanu neviens nedrīkst uzskatīt par kādas politiskās partijas vai partiju apvienības uzvaru vai zaudējumu," noteic vienošanās. "Mēs apņemamies kopā solidāri pārstāvēt un aizstāvēt šo savu lēmumu, neizmantojot to savas popularitātes gūšanai un reitingu celšanai uz citu rēķina."

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partija un Vienotība pirmdien vienojušās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, līdz ar to opozīcijā atstājot no apvienības Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus.

Abas partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt Vienotības premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas