Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

KPV LV vēlēšanās startēs 15 pašvaldībās

Pērn dibinātā partija KPV LV 3. jūnijā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās kandidēs 15 pašvaldībās, deleģējot kopumā 120 deputāta amata kandidātus, liecina partijas paziņojums.

Vairumam no partijas biedriem, kuri kandidēs uz deputātu vietām pašvaldībās, nav iepriekšējas politiskās pieredzes, norāda KPV LV. Tā izvirzījusi kandidātus Rīgā, kur saraksta galvgalī ir viens no partijas līderiem Atis Zakatistovs, Ventspilī, kur cer veidot konkrenci mēram Aivaram Lembergam, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, kā arī Jelgavas novadā, Ogres novadā, Saldus novadā, Kuldīgas novadā, Garkalnes novadā, Carnikavas novadā, Ķekavas novadā, Limbažu novadā, Burtnieku novadā un Alojas novadā.

Pašvaldību programmās partija ir piedāvājusi risinājumus četrās jomās.

"Pirmkārt, KPV LV pieprasa atklāt un vērtēt informāciju par komunālajiem maksājumiem un NĪN, kuru nekontrolētais pieaugums rada iedzīvotājos izmisumu. Otrkārt, KPV LV saprot iedzīvotāju sašutumu par izšķērdību iepirkumos un pašvaldību uzņēmumu pārvaldībā, tādēļ piedāvā ieviest virkni taupības pasākumu. Partija piedāvā izvirzīt par prioritāti sociālo programmu un pakalpojumu sniedzēju finansējuma palielināšanu, pārvērtējot attīstības projektu nepieciešamību. Treškārt, partija piedāvā vienkāršot noteikumus un procesus, lai nodokļu maksātājiem nerastos apjukums par pašvaldību prasībām un iedzīvotāji bez starpniekiem spētu saprast, kas no viņiem tiek sagaidīts. Visbeidzot partija apņemas ieviest jaunu standartu iedzīvotāju iesaistei pašvaldību lēmumu pieņemšanā, tādējādi mazinot nolemtības sajūtu, kas rodas, redzot, kā, pretēji sabiedrības nostājai, attīstības projektos slepeni tiek lobētas atsevišķu indivīdu vai organizāciju intereses," klāstīts KPV LV paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas