Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +28 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ļoti iespējams, ka valdība tiks veidota kopā ar VL-LNNK

Pirmdienas pēcpusdienā Zatlera Reformu partija (ZRP) un Vienotības pārstāvji sapulcēsies uz divpusēju tikšanos, lai lemtu tālāk par koalīcijas veidošanu. Neoficiāla informācija liecina, ka trešais koalīcijas partneris varētu būt nacionālā apvienība _Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, _bet 11.Saeimas vēlēšanās uzvarējušais Saskaņas centrs tiktu atstāts opozīcijā.

Par tikšanās rezultātu tiks informēts Valsts prezidents Andris Bērziņš, aicinot izvirzīt Valdi Dombrovski (Vienotība) par nākamās valdības veidotāju, Dienai pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība) stāstīja, ka pirmdien paredzētas arī pēdējās ekspertu grupu tikšanās ar Nacionālo apvienību, kā arī Vienotības valdes sēde.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, kā trešais koalīcijas partneris varētu tikt izvēlēta nacionālā apvienība, bet opozīcijā paliktu SC un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Šādā koalīcijā Saeimā būtu 56 deputāti.

Kā aģentūrai LETA neoficiāli apliecinājusi kāda koalīcijas veidošanā iesaistīta persona, valdību paredzēts veidot kopā ar nacionālo apvienību un šāda iespēja esot 90 pret 10.

Lūgts komentēt šādas baumas, SC līderis Nils Ušakovs aģentūrai LETA norādīja, ka neko daudz nevēlas komentēt, kamēr vēl notiek sarunas, tomēr viņš teica, ka SC neatbalstīs valdību, kurā nebūs SC ministru. N.Ušakovs esot pozitīvi izbrīnīts par nacionālās apvienības pozīciju maiņu, atbalstot tēzi, ka Latvijā nav okupantu, ka tā nepiedalīsies 16.marta pasākumos, nemainīs izglītības sistēmu mazākumtautību skolās un ka atbalstīs ZRP sabiedrības saliedēšanas programmu.

 

Kā ziņots, noslēdzoties pirmajai sarunu kārtai, ZRP un Vienotība panākušas konceptuālu vienošanos ar Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK un Saskaņas centru (SC) par kopīgajām vērtībām, kas kļūs par pamatu valdības deklarācijas sagatavošanai. Tāpat visas četras partijas vienojušās, ka par nākamās valdības veidotāju jāizvirza V.Dombrovskis.

Ņemot vērā, ka līdzšinējās sarunās ar nacionālo apvienību un SC nav izdevies vienoties par plašas četru partiju koalīcijas veidošanas vai 2+2 modeli, ZRP un Vienotība turpina sarunas par trešā partnera piesaistīšanu, veidojot trīs partiju koalīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas