Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Nacionāļi beidzot kopā

Jau pirms diviem gadiem plānotā Visu Latvijai! un Tēvzemei un brīvībai/LNNK apvienošanās notika pagājušās nedēļas nogalē Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK (NA) dibināšanas kongresā. "Mūsu uzdevums nākamajās vēlēšanās ir kļūt par valdošo partiju - neko mazāk gribēt no nākamajām vēlēšanām mēs vienkārši nedrīkstam," sacīja NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

NA par savu priekšrocību konkurencē ar citām labējām partijām uzskata skaidru ideoloģiju un mērķus, kas saistīti ar latviskas Latvijas nostiprināšanu. Lai gan katras Saeimas vēlēšanas tiek uzlūkotas kā izšķirošās, R. Dzintars uzskata, ka nākamās tiešām tādas būs. Viņš to pamato kontekstā ar Ukrainā notiekošo, kas var pietuvoties arī Latvijai, "pērkot cilvēkus ar sabiedriskā transporta biļetēm, graujot ticību latviešu spējai pašiem pārvaldīt savu valsti, stiprinot aizmuguri Krievijas politiskajai filiālei Saskaņas centrs". Viņaprāt, "Līgosvētki krastmalā ir tikai siers peļu slazdā".

Latvisko partiju rezultātus nākamajās vēlēšanās noteiks arī tas, cik stipra būs topošā valdība un vai tā viesīs cilvēkiem uzticību, sacīja R. Zīle. Jāatgādina, ka tieši NA darbība demisionējošā Valda Dombrovska (Vienotība) valdībā lika premjera atkāpšanās iemeslu vidū minēt arī NA izraisīto nestabilitāti koalīcijā. Tā paziņoja, ka koalīcijas līgums vairs nav saistošs, un bloķējās ar opozīciju, jo premjers nepieprasīja no partijas izslēgtā tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju. R. Zīle un vēl vairāki apvienības biedri Dienai teica, ka šis konflikts bija ieprogrammēts jau valdības veidošanas laikā, iedodot Reformu partijai piecus ministrus, bet NA - tikai divus. Jaunajā valdībā būšot citādi, ja partijām būs līdzvērtīga pārstāvniecība. B. Broka sagaida, ka "Latvijā būs tāda valdība, kuru vadīs īsts Latvijas patriots, kuram nav svešas tādas īpašības kā cēlsirdība, pazemība un apdomība; ka būs valdība, kurai nacionālās vērtības būs pirmajā vietā".

Pilnu rakstu Nacionāļi beidzot kopā lasiet pirmdienas, 9.decembra, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas