Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Jaunās gripas epidēmija piecās Latvijas pilsētās

Saslimušo skaits epidēmijas slieksni pārsniedzis piecās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Rēzeknē, Gulbenē, Jelgavā un Rīgā. Pēc jaunākajiem datiem vislielākais saslimušo skaits ir Rēzeknē, kur ir 479 saslimušie, savukārt Rīgā konstatēti 164 slimnieki ar jauno gripu uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Tā kā diagnozes gripas slimniekiem ir uzstādītas pēc klīniskās ainas, nevis analīžu rezultātiem, pašreiz nav iespējams droši pateikt, vai epidēmijas līmeni šajās pilsētās ir sasniedzis tieši gripas vīruss H1N1, BNS norādīja Veselības ministrijā.

Dienas pirmajā pusē dati liecināja, ka tikai Daugavpilī sākusies jaunās gripas H1N1 jeb tā dēvētās cūku gripas epidēmija, bet dienas laikā saslimušo skaits pieauga arī citās pilsētās.

Daugavpilī uz 100 000 iedzīvotāju konstatēti 107 saslimšanas gadījumi, kas par septiņiem gadījumiem pārsniedz epidemioloģisko līmeni. Patlaban 18 saslimušie hospitalizēti.

Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska aģentūrai LETA teica, ka patlaban nevienā no Daugavpils skolām mācību process nav pārtraukts.

Jelgavā saslimstība ar gripu vairāk nekā trīs reizes pārsniedz epidēmijas slieksni, un pilsētā ir saslimuši 356 cilvēki uz katriem 100 tūkstošiem iedzīvotāju, aģentūrai BNS apstiprināja Jelgavas pilsētas pašvaldības Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļas vadītājs Jānis Vērzemnieks, gan uzsverot, ka šādi rādītāji nav nekas īpašs, jo citkārt gripas sezonas laikā saslimstība pat piecas reizes ir pārsniegusi epidēmijas robežu.


(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Mediķi aicina profilaksei nelietot specifiskus pretgripas medikamentus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas