Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Prezidents norāda uz ZRP iespēju kļūt par galveno politisko spēku sabiedrības saliedēšanas jautājumos

Zatlera Reformu partija (ZRP) varētu kļūt par galveno politisko spēku sabiedrības saliedēšanas jautājumos, ņemot vērā partijas programmā iekļauto šai tematikai veltīto jautājumu sadaļu, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja ZRP vadītājs Valdis Zatlers.

Pārrunājot gaidāmā referenduma tematiku, Bērziņš izteicis ZRP atzinību par šādas programmas esamību un pieļāvis, ka šis politiskais spēks varētu pārņemt galveno iniciatīvu sabiedrības saliedēšanas jautājumos.

Zatlers norādīja, ka pašlaik gan aktuālas ir diskusijas par un ap gaidāmo referendumu, kas aizēno programmā minēto piedāvājumu, taču, pēc prezidenta vārdiem, nākotnē ZRP varētu uzņemties galveno lomu saliedēšanas jomā. ZRP būtu gatava to uzņemties, apliecināja politiķis.

Jau vēstīts – plānots, ka referendumam jānotiek 18.februārī un tas būtu par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu. Vēlētāju rosinātais likumprojekts paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104.pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu. Satversmes tiesa (ST) lēmumu par Saeimas deputātu pieteikumu referenduma jautājumā pieņems piektdien.

Ziņots arī, ka Saeimas deputāti no NA un Vienotības parakstījuši iesniegumu ST ar aicinājumu apturēt referendumu, kurā jālemj par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas