Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Izskanējis, ka opozīcijas bloka mēra amata kandidāts varētu būt Bondars, bet mēra vietnieka amata kandidāts - Bordāns

Rīgas domē ievēlētās latviskās partijas vienojušās opozīcijā strādāt kopā

Visu četru Rīgas domē iekļuvušo tā dēvēto latvisko sarakstu pārstāvji vienojušies galvaspilsētas domes opozīcijā strādāt kopā. Latvijas Reģionu apvienības/Latvijas attīstībai (LRA/LA) Rīgas vēlēšanu saraksta līderis Mārtiņš Bondars un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) Rīgas vēlēšanu saraksta līdere Baiba Broka aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāda vienošanās panākta, ceturtdien tiekoties pārstāvjiem no LRA/LA, NA, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Vienotības.

"Sanācām kopā un sākām domāt, kā iespējams opozīcijai darboties kopā. Domāju, ka rīdzinieku mandāts ir liels un būs nopietni jāstrādā visiem kopā. Atsevišķi pa vienai frakcijai mēs neko neizdarīsim, bet visi kopā mēs būsim gana spēcīga un konstruktīva opozīcija," aģentūrai LETA pauda Broka.

Viņa norādīja, ka tikšanās mērķis bija iepazīstināt ar Rīgas domes darbu un dalīties pieredzē, kā dome strādā. Tas bijis nepieciešams tāpēc, ka jau nākamnedēļ varētu notikt domes jaunā sasaukuma pirmā sēde.

Broka gan neapstiprināja neoficiāli izskanējušās ziņas, ka tā saukto latvisko partiju bloka mēra amata kandidāts varētu būt Bondars, bet par viņa vietnieku varētu tikt virzīts JKP dibinātājs Jānis Bordāns. To neapstiprināja arī Bondars. Broka norādīja, ka šie un citi jautājumi vēl tiks lemti, tomēr partijas vienojušās, ka par to vajadzētu sākt domāt iespējami drīzāk, jo pirmā domes sēde ir ļoti stratēģiska.

"Šobrīd par neko tādu mēs konkrēti nevienojāmies. Kādas personālijas un kādos amatos būs, tas mums vēl ir apdomāšanās jautājums," piebilda Broka.

Kā ziņots, tā sauktie latviskie saraksti Rīgas domes vēlēšanās ieguva 28 no kopumā 60 deputātu mandātiem, tādējādi nespējot apsteigt sarakstu, kurā apvienojušās pašreizējās galvaspilsētas varas partijas - Saskaņa un Gods kalpot Rīgai. LRA/LA un JKP saraksti Rīgas domē ieguva katrs pa deviņiem deputātu mandātiem, nacionālā apvienība - sešus, bet Vienotība - četrus.

 

Top komentāri

Jūrmalā ZZS kopā ar Saskaņu
J
"Nauda nesmird." Jūrmalā "latviskā" ZZS sabloķējās kopā ar Saskaņu, nepielaižot pie varas Nacionālo Apvienību, Jūrmalas un Bordāna partiju, jo tās uzdotu pārāk daudz jautājumu par ZZS un Saskaņas kopīgajām šeptēm ar Jūrmalas zemi, apbūvi un pilsētas budžetu izlaupošajām miljonārus sponsorējošajām aktivitātēm.
Ķēniņa smerdelības turpināsies
Ķ
Urrā! Jūrmalā dakteres Ķēniņas dēla smerdelības turpināsies!
Smējējs
S
Kurš nelietis cilvēku muļķošanai izmanto apzīmējumu "latviskās partijas"? Ko īsti nozīmē tāds vārdu salikums? Acīmredzami, ka "partija tikai latviešiem" ir viena - "nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA)". KO POLITIKĀ DARA CITAS "LATVISKAS PARTIJAS"? Varianti tādi: 1)"Šķeļ latviešus" un mazina varu "īstai latviešu nacpartijai". 2) Izliekas, ka ir "VĒL ĪSTENĀKAS nacpartijas TIKAI latviešiem". 3) Nekrietni izmanto vēlētājus, varu un Latvijas valsti savam personiskam privātam labumam. Ja nebūtu Saskaņas, viss tas raibais "latvisko partiju" bars pat nedomātu vienoties, jo tam baram NAV kopīgu interešu. Pārstedzoši, kā Saskaņa REĀLI sekmē politisko sadarbību, jo apvieno neapvienojamo - "latviskās partijas", kurām sākotnēji NAV NEKĀDAS KOPĪGAS SABIEDRISKAS POLITISKAS JĒGAS. Saskaņa NAV "partija krieviem". Saskaņa ir partija LATVIJAI. Un tas gauži tracina tos, kuri politikā ir "tikai priekš latviešiem", bez jebkādas atbildības par tautu un valsti... :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas