Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vienotība aicina veidot varavīksnes valdību, iesaistot tajā visas Saeimā ievēlētās partijas

Apvienība Vienotība aicina veidot varavīksnes valdību, iesaistot tajā visus politiskos spēkus, tostarp arī Zaļo un zemnieku savienību. To pirmdien pēc tikšanās ar Nacionālo apvienību Visu Latvijai!–Tēvzemei un Brīvībai/LNNK žurnālistiem paziņoja "Vienotības" sarunu rīkotājs premjers Valdis Dombrovskis.

"Meklējot risinājumus un ņemot vērā Zatlera Reformu partijas paziņojumu [par "Saskaņas centra" SC uzaicinājumu koalīcijā] naktī no piektdienas uz sestdienu, kā piedāvājumu redzam atgriezties pie idejas par iespējamu varavīksnes koalīcijas veidošanu un esam aicinājuši Nacionālo apvienību šo jautājumu izvērtēt," pavēstīja Dombrovskis un piebilda, ka klasiskā scenārijā varavīksnes koalīcija nozīmētu ietvert visu politisko spektru.

Viņš paskaidroja, ka Nacionālo apvienību ir pamats aicināt koalīcijā, ņemot vērā tās balsojumus 10.Saeimas laikā, kad tā iestājusies par tiesiskuma jautājumiem.

"Tāpēc neredzam iemeslus, kāpēc Nacionālā apvienība būtu jāsoda ar atstāšanu opozīcijā," uzsvēra Dombrovskis.

Savukārt "Vienotības" pārstāve Solvita Āboltiņa piebilda, ka pašlaik ir izveidojies Zatlera Reformu partijas (ZRP) un SC bloks un šis "Vienotības" piedāvātais risinājums spētu novērst parlamentāro krīzi valstī.

"Piedāvājam visiem atkāpties no savām sarkanajām līnijām un tomēr mēģināt nākt ar kādu risinājumu," teica Āboltiņa.

Nacionālās apvienības premjera amata kandidāts Gaidis Bērziņš informēja, ka Nacionālā apvienība aicinājusi "Vienotību" uzņemties iniciatīvu latviskas valdības veidošanā, abām partijām veidojot koalīcijas kodolu. "Vienotība" šo ierosinājumu vēl vērtēšot pirmdien valdes sēdē.

Par "Vienotības" piedāvājumu veidot varavīksnes valdību Nacionālajai apvienībai vēl būšot jādiskutē partijas lokā. Pirms Nacionālās apvienības valdes lēmuma par to neesot pilnvaru izteikties.

Savukārt Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars uzsvēra, ka apvienība joprojām par labāko koalīcijas modeli uzskata tādu, kurā būtu "Vienotība", ZRP un Nacionālā apvienība.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī uz sestdienu pieņēmusi lēmumu veidot valdību kopā ar "Vienotību" un "Saskaņas centru". SC atzinīgi novērtējis šādu lēmumu un paudis gatavību runāt par Valdi Dombrovski ("Vienotība") kā premjeru.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas