Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

VL-TB/LNNK uzdod izvērtēt iespējas darboties valdībā uz sadarbības līguma pamata

Nacionālajai apvienībai (NA) valdē būs jāizvērtē Vienotības piedāvātie iespējamie koalīcijas modeļi, darbojoties valdībā uz sadarbības līguma pamata.

Vienotības sarunvedējs Valdis Dombrovskis pēc Vienotības, Zatlera Reformu partijas (ZRP) un NA tikšanās žurnālistiem pastāstīja, ka NA piedāvāts izvērtēt vairākus principus saistībā ar jaunās valdības darbu. NA tos valdē izvērtēs, tad atgriezīsies pie sarunām par iespējamiem plašākas koalīcijas modeļiem.

Iespējamā sadarbība būtu 2+2 modelis – Vienotības un ZRP vadībā un ar sadarbības līgumiem ar SC un NA.

"Padziļināti diskutējot, redzams, ka Nacionālā apvienība neatbalsta četru partiju koalīciju, bet izvērtēs iespēju radīt tā saucamo paritātes valdību, kur ZRP uzņemas atbildību par iespējamiem SC deleģētiem ministriem, bet Vienotība – par Nacionālās apvienības iespējamiem ministriem," paskaidroja Dombrovskis.

Tikmēr NA pārstāvis Raivis Dzintars norādīja, ka Nacionālā apvienība jebkurā gadījumā neatbalstīs tādu valdību, kurā darbojas ministri no Saskaņas centra.

Savukārt ZRP vadītājs Valdis Zatlers uzsvēra, ka partija atbalsta Dombrovska kā galvenā sarunvedēja iniciatīvas, taču uz vairākkārtējiem žurnālistu jautājumiem par kāda konkrēta sadarbības modeļa iespējām atbildēja, ka sarunu ietvaros steigties nedrīkst.

Tāpat viņš apliecināja, ka ZRP valdei un ievēlētajiem deputātiem vēl detalizēti jāizvērtē Vienotības piedāvātie iespējamie koalīcijas modeļi – četru partiju koalīcija un mazākuma valdības modelis, slēdzot sadarbības līgumus ar SC un Nacionālo apvienību.

"Kamēr sarunas par šo modeļu iespējām nav beigušās, es atturēšos no sīkākiem komentāriem par to," teica Zatlers.

Jau vēstīts, ka šī ir jau trešā nedēļa pēc 11.Saeimas vēlēšanām un joprojām nav skaidrības par koalīcijas sastāvu un iespējamiem premjera amata kandidātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas