Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ZRP un Vienotība turpinās sarunas par trīs partiju koalīcijas modeli

Zatlera reformu partija (ZRP) un Vienotība turpinās strādāt pie trīs partiju koalīcijas modeļa, piektdien pēc ZRP un Vienotības tikšanās žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Kā norādīja premjers, sliktā ziņa esot tā, ka nav izdevies vienoties par četru partiju koalīciju, vai modeli "2+2", tāpēc jādomā par trīs partiju koalīciju.

Pagaidām vienošanās par trešo iespējamo partneri Saskaņas centru vai nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) vēl nav panākta.

Piektdien un pirmdien notiks ekspertu konsultācijas ar nacionālo apvienību, pēc kurām pirmdien paredzēta atkal ZRP un Vienotības divpusējā tikšanās. Ar SC ekspertiem darbs jau esot pabeigts.

Kā ziņots, sarunas par koalīcijas un jaunās valdības veidošanu nonākušas strupceļā, tomēr daži politiķi vēl nav atmetuši cerības, ka līdz pirmdienai varētu tikt sagatavots piedāvājums Valsts prezidentam Andrim Bērziņam.

Pagaidām gan nav atrasts neviens risinājums, kas apmierinātu visus sarunās iesaistītos politiskos spēkus - SC, ZRP, Vienotību un VL-TB/LNNK. Par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesaistīšanu pagaidām oficiāli netiek runāts.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents konkrētus un ļoti skaidrus risinājumus attiecībā uz nākamo koalīciju cer sagaidīt līdz pirmdienas, 10.oktobra, vakaram, lai būtu zināms, kā tālāk rīkoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas