Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

FOTO: Aviācijas ielā gruntsūdeņi asfaltā izskalo bedres

Lai arī Rīgas domes Satiksmes departamenta (SD) pārstāvis Aigars Šlosbergs mierina, ka situācija nav bīstama un nākamnedēļ tiks risināta, iedzīvotāji ir satraukti par Aviācijas ielā dažviet iegrimušo asfaltu, bet citur iebrukušo līdz pat divu metru dziļās bedrēs.

«Aviācijas ielā 19 pie piecstāvu mājas ir iegruvums. Pērn oktobrī tika sagāztas šķembas, bet vairs nekas nav darīts. Pastāv iespēja, ka brauc kravas mašīna un tā var pazust zem zemes. Neviens nezina, kas notiek zem asfalta. Tur pirms tam bija bedre divu metru dziļumā. Asfalts turas uz goda vārda. Cik tālu viss karājas tukšumā, nav zināms,» satraukumu neslēpj Dzīvokļu kooperatīva Staburags valdes priekšsēdētājs Ilmārs Zāģeris. Viņš par bīstamo situāciju informējis gan Rīgas domes SD, gan pilsētas Austrumu rajona direkciju, taču no atbildīgajām institūcijām esot vien saņēmis solījumu situāciju risināt.

A.Šlosbergs Dienai sola, ka pirmdien tikties ar SIA Rīgas ūdens pārstāvjiem, lai kopīgi meklētu risinājumu gruntsūdeņu izskaloto bedru likvidēšanai zem asfalta. «Šobrīd ir duāla situācija. Rīgas ūdens apgalvo, ka risinājumi jāmeklē SD, bet SD uzskata, ka atbildība jāuzņemas Rīgas ūdenim. Pirmdien tiksies abu uzņēmumu pārstāvji un kopīgi meklēs risinājumu,» teica A.Šlosbergs.

Viņš norādīja, ka dziļās bedres ielās rodas gruntsūdeņu izskalojumu dēļ. Taču, apsekojot situāciju, speciālisti secinājuši, ka šie izskalojumi nav tik lieli, lai radītu būtisku apdraudējumu. «Bīstama ir tikai viena vieta. Šī iegruvuma malas ir apzāģētas un bīstamā vieta norobežota. Ārpus šī norobežojuma iegrimšana nedraud,» ir pārliecināts A.Šlosbergs.

Viņš gan norāda, ka Ķengaragā ir raksturīgi augsti gruntsūdeņi, kuru dēļ nereti notiek iegruvumi, tomēr dramatizēt situāciju arī neesot iemesla – iebrukšana zem asfalta nedraudot nedz cilvēkiem, nedz automašīnām.

Ja abi uzņēmumi pirmdien spēs vienoties, kā sadalīt atbildību, viens no iespējamiem situācijas risinājumiem ir grunts blīvēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas