Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Āboltiņa: Svarīgi, lai premjera kandidātam būtu Saeimas vairākuma un savas frakcijas atbalsts

 Svarīgi, lai premjera amata kandidātam būtu Saeimas vairākuma un arī savas frakcijas atbalsts, uzskata Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Vienotība nesteidzas ar premjera kandidāta nosaukšanu, tomēr diskusiju par šo jautājumu politiskais spēks ir sācis, žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Āboltiņa.

"Nevienam nav noslēpums, kas esmu pretrunīgi vērtēta arī savā frakcijā," atzina Āboltiņa, norādot, ka ir frakcijas pārstāvji, kuri viņu arī publiski kritizējuši.

Svarīgi, lai kandidātam būtu frakcijas vairākuma atbalsts, norādīja politiķe, piebilstot, ka par kandidātu lems vairākas partijas institūcijas - valde, frakcija un dome.

Ja Āboltiņa kļūtu par premjerministri, viņa "nepārvērstos par pasaku feju, kas pamātu ar burvju un visas vēlmes visiem piepildītos".

"Valdībai jābauda sabiedrības atbalsts, tas ir ļoti svarīgs kritērijs," pauda politiķe. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka atbalstu var baudīt tad, ja tiek veikti darbi, nevis tikai runāts par reputāciju vai darāmajiem darbiem.

Kā ziņots, Saeimā pārstāvētie politiskie spēki šodien sāka konsultācijas ar Valsts prezidentu par jaunās valdības izveidi.

Politiķi kuluāros spriež, ka valdības veidošanā priekšā vēl ir smagas sarunas, jo skaidru vienošanos neesot par pašiem konceptuālākajiem jautājumiem - gan par koalīcijas sastāvu, gan par skaidru atbalstu iespējamam premjera amata kandidātam un portfeļu sadali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē