Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Brigmanis: SC un VL!-TB/LNNK nav izdevīgi atrast kopīgo

Pēc valodas referenduma nekas nav mainījies - labējās partijas ir ar savu viedokli, kreisi noskaņotās - ar savu. Referenduma tēma dažiem politiķiem ir "maize", un šī iemesla dēļ Saskaņas centram un _Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK _nav izdevīgi par kaut ko vienoties, jo tādējādi zudīs viņu identitāte, portālam Diena.lv norādīja Saeimas Zaļo un zemnieku frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš uzsvēra, ka šiem politiskajiem spēkiem, lai gūtu uzvaru, ir "jāpaliek pie sava". 

A.Brigmanis sacīja, ka arī sabiedrībā īpaši krasas izmaiņas viņš nesaskata. "Sabiedrībā tam jautājumam nav bijuši spilgti, emocionāli uzplaiksnījumi. Domāju, ka katrs ir palicis pie sava viedokļa un referenduma jautājums nav mainījis viņu iekšējo pārliecību," uzskata politiķis.

"Es ļoti ceru, ka šo jautājumu dēļ, kas ir gana aktuāli, valdība un attiecīgās institūcijas mēģinās atrast dažāda veida risinājumus. Meklēt, kur integrācijas politikā ir pieļautas kļūdas, ja tādas ir. Vai būs vēlme tās novērst, vai tās nebūs pārāk sensitīvas," sacīja A.Brigmanis. Viņaprāt, tas būs laiks, kas atklās referenduma zaudējumus un ieguvumus. "Mēs redzēsim pēc laika, kādi būs tālākie soļi, cik tas ir bijis rezultatīvi," norādīja politiķis.

"Tās, kas ir centriskās partijas, skaidrs, ka tās ir līdzsvarotākas. Tās, kas ir galējos stāvokļos, zaudējot savu identitāti, tās nebūs nevienam vajadzīgas. Bet domāju, ka katrā gadījumā ir jāsaprot, ka politiskajiem spēkiem, aizstāvot savu ideoloģiju, ir jāievēro robežas. Visiem jāatbalsta valsts mērķus - stabilitāti, mieru, drošību u.c.," teica A.Brigmanis.

Viņš cer, ka ar laiku jaunās paaudzes, kurām varētu būt "eiropeisks skats uz dzīvi", varētu vairāk apgūt latviešu valodu. "Viņi ir piedzimuši un aug šajā vidē. Vairāk jādomā par to, kā kopā sadzīvosim. Protams, tās rētas, kas gūtas vēstures griežos, tās nevar izdzēst no vecākās paaudzes dzīves. Tomēr ir jāsaprot, ka tā ir Latvija un te ir viena valoda, latviešu valoda," piebilda politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē