Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Brigmanis: Vislabāk ZRP pirmās 100 dienas raksturo viņu reitinga kritums

Pagaidām Zatlera Reformu partijas (ZRP) paveikto vērtēt ir pāragri, un to, vai tās darbībā bijis vairāk veiksmīgā vai neveiksmīgā, parādīs laiks, uzsver vairāki portāla Diena.lv uzrunātie koalīcijas deputāti. Krietni skeptiskāk uz ZRP paveikto raugās opozīcijas politiķi.

Jau vēstīts, ka valdības 100 darba dienu veltītajā preses konferencē ZRP priekšsēdētājs, partijas Saeimas frakcijas vadītājs Valdis Zatlers uzsvēra, ka partijas sākums un paveiktie darbi ir labi, ko novērtēs arī vēlētājs. Zatleru nebaida vēlētāju atbalsta straujais kritums, jo ZRP neesot populistiska partija. "Mēs esam rīcības partija, un lielākā daļa programmā veicamo uzdevumu jau izpildīti. To arī vērtēs vēlētāji un pozitīvās pārmaiņas jau ir jūtamas," uzsvēra Zatlers.

Sadarbību gan Saeimā, gan valdībā atzinīgi vērtē Vienotības frakcijas deputāts Dzintars Ābiķis, tiesa gan, viņš uzsver, ka pagājis pārāk neliels laika posms, lai varētu spriest par tālāko.

"Pagaidām Saeimā sadarbība partiju starpā, manuprāt, ir diezgan laba, jo mums ir izdevušās atsevišķas būtiskas lietas pavirzīt uz priekšu. Protams, ne jau visu, kas tika darīts šajā posmā, viņi ir izdarījuši spoži. Viņi lielā mērā ir atbildīgi par to, ka valodas jautājums tika sakāpināts, jo faktiski tā bija pilnīgi nepārdomāta rīcība no viņu puses uzaicināt Saskaņas centru valdībā un pēc pāris dienām no viņiem kategoriski novērsties," uzskata Ābiķis.

Savukārt Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis domā, ka veiktas daudz un dažādas iestrādes, kuru īstenošanas gadījumā tiktu dots pozitīvs pienesums gan ekonomikas, gan izglītības jomā.

"Tas ir labi, ka notiek reformas, bet kāds būs rezultāts, mēs vēl tā īsti nezinām. Faktiski, šie pirmie soļi nav izšķirami no tiem tālākajiem. Paši par sevi viņi nav devuši kaut kādu milzīgu rezultātu, viņi ir iestrāde nākotnei. No nākotnes ir ļoti atkarīgs to pirmo soļu izvērtējums," sacīja Cilinskis.

Kritiskāks ir Augusts Brigmanis, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs, kurš uzskata, ka Zatleram nav līdz galam izdevies izpildīt solījumus saviem atbalstītājiem un partijas dibinātājiem.

"Manuprāt, visiem nav sameklēti amati - par to tās lielākās bēdas, līdz ar to viņu iekšienē nepārtraukti cīkstēšanās visas 100 dienas sakarā ar amatu dažādu pārdalīšanu, atmešanu, ja tādu nav – arī veidošanu," sacīja Brigmanis.

Tāpat deputāts norāda, ka vislabāk viņu pirmās 100 dienas raksturo lielais partijas reitinga kritums.

"Es atzīmētu tikai vienu momentu, ka atbildīgiem politiķiem ir jābūt konsekventiem. Diemžēl jau šajā neilgajā partijas pastāvēšanas vēsturē, parādās, ka dažos ļoti būtiskos jautājumos partija maina savu viedokli ļoti ātri. Tas, protams, ļoti apgrūtina iespējas konstruktīvi sadarboties ar partiju neatkarīgi no atrašanās pozīcijā vai opozīcijā. Pārdomāšana par SC neņemšanu valdībā bija spilgtākais piemērs retorikas dēļ, bet tas nebūt nav vienīgais piemērs diemžēl," portālam Diena.lv atzina Saskaņas centra frakcijas deputāts Boriss Cilevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē