Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lidmašīnas saslīdēšanas incidents: Atzinīgi novērtē dienestu darbu

Starptautiskās lidostas Rīga operatīvie dienesti, reaģējot uz piektdien notikušo incidentu ar kompānijas Vim Airlines gaisa kuģi, darbojušies profesionāli un atbilstoši procedūrām, arī lidlauka tehniskās infrastruktūras darbība atbilda noteiktajām prasībām, liecina lidostā veiktais sākotnējais izvērtējums.

"Vēlos pateikties visiem iesaistītajiem lidostas dienestiem par paveikto šajā nopietnajā situācijā, gan reaģējot uz incidentu, gan novēršot tā sekas. Analīze liecina, ka iesaistīto dienestu rīcība bija operatīva, koordinēta un precīza, apliecinot lidostas darbinieku profesionalitāti un gatavību darbam šādās situācijās," norādījusi lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lidlauka tehniskās infrastruktūras darbība bija atbilstoša prasībām, tostarp skrejceļa saķeres koeficienta monitoringa datu analīze liecina, ka incidenta brīdī skrejceļa saķeres koeficients bija atbilstošs noteiktajam līmenim. Skrejceļa saķeres monitorings saskaņā ar aviācijas drošības prasībām lidostā tiek veikts nepārtraukti.

Skrejceļa pirmatnējā tehniskā apsekošana, ko uzreiz pēc incidenta veica lidostas speciālisti, liecina, ka bojājumi, kas varētu apdraudēt lidojumu drošību, skrejceļa segumam un lidostas Rīga infrastruktūrai negadījuma rezultātā nav nodarīti. Apsekošanā piedalījās arī VAS Latvijas Gaisa satiksme pārstāvji.

Incidenta rezultātā lidostas Rīga skrejceļš piektdien bija slēgts laika posmā no plkst. 11:58 līdz plkst. 13:47, kā dēļ pieci ielidojošie reisi tika novirzīti uz citām lidostām, bet astoņi ielidojošie un 14 izlidojošie reisi notika ar kavēšanos. Deviņi ielidojošie un izlidojošie reisi tika atcelti.

Lidosta Rīga pateicas par situācijas izpratni pasažieriem, kuri incidenta brīdī atradās lidostā un kuru ceļojumu plāni tika apgrūtināti.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka piektdien lidostā Rīga notika incidents ar aviokompānijas Vim Airlines čarterreisa Rīga – Ufa gaisa kuģi, kas pacelšanās laikā novirzījās no skrejceļa ass līnijas. Lidmašīnā atradās Kontinetālās hokeja līgas komanda Toljati Lada. Lidmašīnā atradās 40 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Neviens incidentā necieta.

Top komentāri

TrollisJT
T
Lai līdzīgā situācijā lidmašīna aizietu šķērsām ir jābūt vai nu nevienmērīgai dzinēju vilmei, vai arī nevienmērīgai pretestībai labās un kreisās puses šasijās. Ja labajā pusē kaut kas sabremzējās, lidmašīna sagriezās pa labi, ja kreisajā - pa kresi.
Buks
B
/Lidmašīnas saslīdēšanas incidents/ ..neviens infantilais žurnaļuga nav atļāvies jebkādu citu apzīmējumu šim notikumam. Savukārt /dienestu darbu/ izcili pozitīvi vērtē vienīgi paši dienesti un to priekšnieki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē