Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lūsis: Nākotnes valstsvīri ir Dzintars, Dombrava, Parādnieks

Nākotnes valstsvīri partijā Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ir Raivis Dzintars, Jānis Dombrava, Imants Parādnieks, Einārs Cilinskis. Lai gan, protams, šis "soliņš" varētu būt garāks. Un tā nav tikai Visu Latvijai! vai Nacionālās apvienības problēma, jo līdzīga situācija ir visām partijām,_ Latvijas Avīzei _sacīja Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis (Nacionālā apvienība).

"Tam ir savi cēloņi un sekas, kas izriet no mūsu valsts pārvaldes sistēmas. Varas centram Latvijā tomēr būtu jābūt Saeimas rokās, taču, lai tas notiktu, ir jābūt spēcīgām partijām. Mūsu sabiedrībā partiju prestižs ir sagrauts un piederība kādai partijai tiek uzskatīta par tādu kā Kaina zīmi. Atbalstīt kādu partiju finansiāli ir, maigi izsakoties, aizdomīgi. Uzņēmējs, kurš ziedojis partijai, nedrīkst rādīties pat tuvumā valsts pasūtījumam, jo tas uzreiz būs iemesls pasludināt to par interešu konfliktu. Mēs esam iebraukuši kaut kādā grāvī ar pārspīlēto aizdomīgumu un kontroli un paši vairs neticam, ka spējam būt godīgi. Šobrīd partijas Latvijā ir vājas, līdz ar to arī parlaments ir vājš un arī tā paveiktie darbi nevar būt nekādi dižie," intervijā sacīja A.Lūsis.

Jautāts, ko darīt, lai paceltu partijas prestižu un gūtu vēlēšanās labākus rezultātus, A.Lūsis sacīja, ka izskaidrojums, kādēļ konkrētā partija vinnē vēlēšanās, ļoti bieži ir iracionāls.

"Grūti tam atrast loģisku izskaidrojumu. Taču patīkami, ka Nacionālās apvienības rezultāti ir racionāli un mēs tos esam sasnieguši ar savu darbu. Tāpēc arī reitings ir tik stabils. Mēs skaidri redzam, kas ir mūsu vēlētāji, ko viņi vēlas, kamēr citām partijām nākas paļauties uz neskaidrām mirkļa noskaņām, kad var ātri iegūt, bet tikpat ātri zaudēt," atzina Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs. "Kas būtu jādara? Pirmkārt, ļoti daudz jāmācās. Es to saku pats no savas pieredzes," piebilda A.Lūsis.

"Varbūt šobrīd ir brīdis, kad svarīgāka ir partijas līdzdalība parlamenta darbā, valsts pārvaldē, kur vajadzīgas idejas. Piekrītu, ka rutīna var atstāt negatīvu iespaidu. Es arī pats tagad esmu par to nedaudz satraucies, vai nepalikšu par politiķi šā vārda sliktākajā nozīmē. Pieķēru sevi pie domas, ka dedzīgums šajā vidē ļoti strauji noplok. Ne vienmēr gribas teikt visu, ko domā, gribas visu atrisināt "pa labam", ieslīgt apmierinātībā. Tāpēc jau arī vajag nedaudz šī "huligānisma", lai nepakļautos šim vilinājumam. Protams, labi, ka NA ir iemarķēts laukums, kura robežas nedrīkst pārkāpt, jo tad atpakaļceļa vairs nebūs. Citām partijām šādu robežu pat īsti nav, viss tādā miglā," sacīja A.Lūsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē