Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgā – norakstītas vai sarunātas vēlēšanas?

Tā saukto latvisko partiju izvirzītie vai vēl tikai apspriestie Rīgas mēra kandidāti ir tik daiļrunīgas personības, ka visā nopietnībā iztirzāt viņu potenciālo saimniecisko, nacionālo vai pretkorupcijas piedāvājumu galvaspilsētas vēlēšanām ir līdzvērtīgi atzīties smagā Stokholmas sindromā, kad partijas saņēmušas ķīlniekos pārmaiņas alkstošus vēlētājus, tomēr nobalsot par to piedāvājumu iespējams, vienīgi pieverot acis uz bažām, ka piedalīšanās neko nemainīs.

Iespējams, reālākajai Nacionālās apvienības kandidātei uz Rīgas mēra amatu Baibai Brokai, vairāk nekā divus gadus aci pret aci ar Nilu Ušakovu un Andri Ameriku strādājot Rīgas brīvostas valdē, ir bijusi iespēja demonstrēt, kādu tad alternatīvu politiku vai skatījumu viņa būtu spējīga piedāvāt Rīgai. Bez tukšām frāzēm, bet reālā darbā.

Tomēr – vai kāds ir dzirdējis Brokas atsevišķo viedokli par brīvostā notiekošo? Trauksmes celšanu pirms kārtējās vicemēra Amerika vadītās valdes sēdes par virzīto lēmumu saimnieciskumu, ekonomisko pamatotību, slēptajām interesēm? Valsts interešu pārstāvjus brīvostā deleģē četras ministrijas (EM, FM, SM, VARAM), pretī sēž četri Rīgas domes vadības pārstāvji, līdz ar to lēmumus iespējams pieņemt vai nu kompromisa ceļā, vai vienai no pusēm nākot ar tik spēcīgiem publiskiem, juridiski un saimnieciski pamatotiem argumentiem, ka otrai pusei jāierauj aste kājstarpē un jāiet atzīties uz KNAB.

Potenciālais ZZS Rīgas mēra amata kandidāts Viesturs Silenieks arī, starp citu, neslikti dzīvo Rīgas brīvostas maizē. Izņemot tādu cienījamu tēmu kā velobraucējiem draudzīgas vides nodrošināšana Rīgā mēs viņa alternatīvo skatījumu uz saimniekošanu galvaspilsētā īpaši neredzam.

Sīkpartijas Jaunā konservatīvā partija līderis Jānis Bordāns Rīgas mēra amatam nosaucis bijušo KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieku Juri Jurašu. Viņa sievai Allai Jurašai Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs pirms trim gadiem bez konkursa un īpašas argumentācijas speciāli izveidoja ģenerāldirektores amatu uzņēmumā Rīgas Brīvostas flote ar 4000 eiro mēnešalgu.

Par Vienotības Rīgas mēra amata kandidātu Vilni Ķirsi jau viņa partijas biedri vēl pirms izvirzīšanas teica, ka viņš izraudzīts, lai realizētu taktiku – zaudēt.

Trīsdesmitgadnieks Ķirsis cēlies no "slīpo jauniešu" grupējuma, kas 11. Saeimā nokļuva nevis pateicoties personiskiem sasniegumiem vai tautas uzticībai personiski viņiem, bet tikai un vienīgi Valda Zatlera īslaicīgi radītajai vēsturiskajai situācijai.

Kad "slīpie jaunieši" Zatlera partiju sašķēla, lai izšantažētu ministru amatus, Ķirsis politikā tomēr palika, jo viņa lojalitāti "nopirka" par Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Gan latviešu vēlētājam, kurš par Ušakova–Amerika koalīciju nebalsos nacionālo principu pēc, gan krieviski runājošo vēlētājam, kurš labprāt nebalsotu, jo negrib samierināties ar izsaimniekošanu un korupciju, radīta dilemma: ja nobalsosi par esošo varu vai neaiziesi uz vēlēšanām – leģitimēsi kārtējās nanotehnoloģiju afēras –, ja aiziesi nobalsot par kādu no it kā alternatīvām – piedalīsies opozīcijas balsu sašķelšanā, nodrošinot Saskaņas/Gods kalpot Rīgai dzīru turpināšanos.

Top komentāri

arturs
a
Diemžēl, uz "latviešu" partiju bēdīgā piedāvājuma fona, Ušakovs vispār var nereklamēties. Pietiek ar to, ka antiņi paši izblamējas.
skumji
s
Cik precīzi un kodolīgi par Ušakova sievas draudzeni Broku, slīpo jaunieti Ķirsi un Juraša ģimenes barotni. Vēl tikai nav pieminēts ZZS kandidāts, tie taču nav ne zemnieki, ne zaļie. Izskatās, ka latviešu partijas galvaspilsētu nolēmušas atdot kremļa satelītiem
Kodis
K
vislabaakaa reklaama peedeejos 26 gados pieder ušmerikam , ko tik viņi nav iedevuši riidziniekiem , bet tie kuri tiiko Riigas raatee ieņemt muusu vietas , jums to visu atņems , super, labaak nevar gribeet, un tad veel šie kandidaati , kuri atkariigi no ušmerika zelta aaderes briivostas , tad vispaar nav jautaajumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē